Aanname van axes aan de koopkant meer dan verdubbeld op Tradeweb in Europa

Geïntegreerde Trading Links maken nu meer dan 85% uit van de Europese ActiviteitLONDEN, 2 juni 2016 /PRNewswire/ -- Tradeweb Markets, de toonaangevende wereldwijde markt voor de elektronische handel in vastrentende waarden, derivaten en ETF's heeft aangekondigd dat haar Europese volume onder haar klanten die haar axe-functionaliteit gebruiken met 131% is toegenomen sinds het begin van het jaar. Via de axes op Tradeweb wordt pre-trade informatie gekoppeld aan de uitvoering van transacties met Europese staatsobligaties, bedrijfsobligaties en ETF's (exchange-traded funds).

Tradeweb is het toonaangevende elektronische handelsplatform dat real-time live axe-indicaties verstrekt aan institutionele beleggers voor Europese staatsobligaties. Twintig procent van de dagelijkse activiteit van het platform heeft te maken met transacties aan de koopkant met axed dealers, waarbij elke dag een bedrag van ongeveer EUR2 miljard wordt verhandeld omtrent dealer axes.

"Axes zijn steeds populairder bij onze klanten wereldwijd, omdat het hier gaat om live, uitvoerbare indicaties betreffende de interesse van een dealer om een specifiek instrument te kopen of verkopen," zegt Simon Maisey, uitvoerend directeur en internationaal directeur van bedrijfsontwikkeling in Tradeweb. "Om deze reden kunnen de dealers makkelijk de inherente voordelen meten van het verzenden van gerichte axes naar de koopkant."

Tradeweb zorgt voor een ongeëvenaarde toegang tot axed liquiditeit van hoge kwaliteit in de Europese staatsobligatie-, krediet- en ETF-markten:


Aantal axe bieders Aantal live axes
------------------ ----------------

Europese kredietmarkten: 35 12.500
------------------------ --- ------

Europese staatsobligaties: 29 2.000
-------------------------- --- -----

Europese beursgenoteerde ETF's: 11 3.000
------------------------------- --- -----


Momenteel bedraagt de dagelijkse axes liquiditeit in de Europese kredietmarkten van Tradeweb meer dan EUR 55 miljard, van EUR 26 miljard in januari 2016, terwijl het gemiddelde algemene axe-bedrag is gestegen van EUR 3,25 miljoen naar EUR 4,3 miljoen in dezelfde periode. Ook is het aantal axe-indicaties toegenomen met 4.500 line items tot 12.500. In de VS kunnen de beleggers op Tradeweb meer dan $12 miljard aan axed bedrijfsobligatie-liquiditeit zien en de klanten zullen profiteren van nog eens $10 miljard aan axed liquiditeit via de overname van CodeStreet. Eerder dit jaar lanceerde Tradeweb ook al de axe-functionaliteit voor Amerikaanse staatsobligaties.

Op dit moment is het zo dat 85% van de transacties via Tradeweb in Europa verwerkt worden via volledig geïntegreerde order management systemen. Door deze geïntegreerde workflow uit te breiden naar axes kunnen buy-side en sell-side instellingen de pre-trade informatie zonder problemen en efficiënt gebruiken.

"De koop- en verkoopkant hebben een betere toegang tot liquiditeit dankzij de axes op onze schermen en op een nog efficiëntere manier dankzij onze integratie met de order management systemen van meer dan 250 klanten. Tradeweb is al meer dan 15 jaar de leider op het gebied van de integratie van de elektronische handel in vastrentende waarden en er is een duidelijke trend in de richting van het bieden van een efficiëntere en effectievere pre-trade omgeving aan de klanten die aan hun behoeften inzake liquiditeit en best execution voldoet," zei Maisey.

Over Tradeweb MarketsTradeweb Markets ontwikkelt en leidt veel van de meest efficiënte financiële markten in de wereld en biedt de marktdeelnemers een grotere transparantie en efficiëntie wat betreft vastrentende waarden, derivaten en ETF's. Met haar focus op de toepassing van technologie om te zorgen voor een grotere efficiëntie gedurende de hele handelscyclus, was Tradeweb een pionier in de automatische verwerking van vastrentende waarden. Momenteel biedt Tradeweb ondersteuning aan markten voor meer dan 20 soorten activa, met elektronische uitvoering, verwerking, post-trade analyses en marktgegevens in een geïntegreerde workflow. Tradeweb Markets bedient de dealer-to-customer markten via het institutionele platform Tradeweb, inter-dealer transacties via Dealerweb, en de in de VS gevestigde gemeenschap van kleine handelaars in vastrentende waarden via Tradeweb Direct. De klanten gebruiken Tradeweb om de evolutie aan te sturen van vastrentende waarden en derivaten via de flexibele trading architectuur en efficiëntere, transparantere markten. Voor meer informatie, bezoek www.Tradeweb.com [http://www.tradeweb.com/].

Susan Bennett, Tradeweb Markets +44 (0)20 3749 3316Susan.Bennett@Tradeweb.com [mailto:Susan.Bennett@Tradeweb.com]

Angeliki Kallipoliti, Tradeweb Markets +44 (0)20 7776 0958Angeliki.Kallipoliti@Tradeweb.com [mailto:Angeliki.Kallipoliti@Tradeweb.com]
Tradeweb Markets


Web site: http://www.Tradeweb.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234