Eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen aan land gebracht

Op woensdag 1 juni werd onder grote belangstelling het hangcultuur-mosselseizoen geopend bij de hangcultuurpercelen langs de Grevelingendam in Bruinisse, Zeeland. De Zeeuwse hangcultuurkwekers haalden daar de eerste lichting mosselen boven water. Culinair specialist Alain Caron keurde de eerste mosselen. Hij sprak over "een mooie belofte voor het mosselseizoen".

De vroege mosselen hebben dit seizoen een mooi vol visgewicht, met een roomwitte kleur en zijn licht zoet van smaak. De mosselen zijn vanaf 1 juni bij de viswinkels in Nederland en België verkrijgbaar.

Alain Caron is fervent liefhebben van mosselen: "Mosselen zijn terecht populair. Wereldwijd zijn er klassieke en moderne recepten. Een eerlijk en heerlijk product, goedkoop en voor ons allemaal. Dus niet alleen Paul Bocuse, die een bekend Frans recept heeft nagelaten; mosselen met room en saffraan. Maar ook in de wok met een beetje olie en peper. Mosselen zijn 'conviviaal'. Je eet mosselen in gezelschap, dat maakt het zo mooi."

In Nederland kennen we de bodemcultuur- en de hangcultuurmossel. Hangcultuurmosselen zijn een maand eerder verkrijgbaar. Deze mosselen hangen aan lange touwen in het water. Ze groeien op dicht onder het Zeeuwse wateroppervlak. Het voedselaanbod is hier rijker, waardoor de mosselen een maand eerder verkrijgbaar zijn dan mosselen van de bodem. Hangcultuurmosselen zijn vrij van zand en hebben een heerlijke, delicate smaak door de optimale doorstroming van het zuivere Zeeuwse water, met zijn vele mineralen en sporenelementen.

Logo 100% Zeeuws
Zeeuwse hangcultuurmosselen zijn te herkennen aan een speciaal logo dat een 100% Zeeuwse afkomst garandeert. De vereniging "Zeeuwse Hangcultuurkwekers" ziet toe op het gebruik van het keurmerk en de naleving van de regels.

Keurmerk
Alle leden van de vereniging zijn voor de Zeeuwse Hangcultuurmosselen met ingang van 1 juni 2016 door de Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct gecertificeerd.
Het Zeeuwse keurmerk 'Zeker Zeeuws(r) Streekproduct ' staat voor  100% regionale herkomst (provincie Zeeland inclusief kust en binnenwateren)  van grondstoffen, be- en verwerking in de streek en maatschappelijk verantwoord (duurzaam) produceren (MVO).  Alle producten krijgen met het Zeeuwse keurmerk ook de landelijke erkenning als Erkend Nederlands Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.

Voor meer informatie over dit evenement kunt u contact opnemen met Visofvis, Sophie Notten: sophie@visofvis.nl of Norbert Jeronimus: njeronimus@visofvis.nl
Telefoon: 0317 - 477 084 of 06 539 539 59.

Vereniging Zeeuwse Hangcultuurkwekers

plaats:
Bruinisse

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234