Prominente juryleden Amsterdam Gay Pride (EuroPride)

De organisatie van de Amsterdam Gay Pride heeft dit jaar een extra bijzondere jury samengesteld om de 80 boten van de zogenoemde 'Botenparade' te jureren. Het zijn André van Duin, Claudia de Breij, Alex Klaassen, Cornald Maas en Irene Hemelaar die dit jaar de 80 boten op allerlei onderdelen zullen gaan beoordelen. Cornald Maas: "Een indrukwekkende jury, waar ik erg trots op ben. Ik vind het daarnaast erg bijzonder dat Claudia de Breij dit jaar in de jury wil plaatsnemen. Het wordt voor haar de eerste keer dat ze aanwezig is tijdens de Botenparade."

Alle boten die meevaren zijn bij hun inschrijving onderverdeeld in dertien categorieën. De jury, die dit jaar op een ponton zit bij hotel Andaz, beoordeelt de 80 deelnemers op basis van drie hoofdcriteria. Cornald Maas: "Wie verbeeldt het thema van dit jaar het beste? Welke boot heeft de beste uitvoering en welke deelnemers steken hun nek uit en schudden ons wakker met een maatschappelijk thema? Ofwel: boten die 'hun nek uitsteken' zijn grotere kanshebbers om in de prijzen te vallen."

Dit jaar is de Amsterdam Gay Pride host van 'EuroPide', zeg maar een speciale editie van de Amsterdam Gay Pride. Het festival in de zomer zal in totaal maar liefst 15 dagen inclusief drie weekeinden gaan duren. Er worden ruim 200 activiteiten georganiseerd.

Thema van de aankomende EuroPride is: 'Join our freedom, feel free to join us!'. Spee: "Met deze boodschap wil de Amsterdam Gay Pride Europese landen, waar mensen nog niet zichzelf kunnen zijn, vrij kunnen leven of waar mensen-rechten onder druk staan, oproepen zich bij onze denkwijze en vrijheden aan te sluiten. Daarnaast worden mensen in Europa opgeroepen om naar Amsterdam te komen, om samen de vrijheid te vieren en zich vrij te voelen in een land waar je je zelf kan zijn en mag houden van wie je wilt. Essentieel is om blijvend aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI's in het bijzonder."

Deze speciale editie van de Amsterdam Gay Pride (EuroPride 2016) wordt dit jaar mogelijk gemaakt door een extra financiële bijdrage van de stad Amsterdam, het ministerie van OCW en de volgende partners: Adidas, Albers De Vries communicatie, AT5, BNN Vara, Booking.com, FunX, GVB, Killer Content, KPN, L'homo, Nuon, OUTtv, PostNL, PwC, Rabobank, Radio Decibel, Randstad, Royal FloraHolland, Royal Philips, Toerisme bureau Baskenland, Triple Media, VBAT, Vodafone, WE en World Pride 2017 Madrid.

Het festival start op zaterdag 23 juli en duurt tot en met zondag 7 augustus 2016. Meer info: www.pride.amsterdam of via Facebook en Twitter.

Meer informatie: Danny de Vries 06 52 322 755

Stichting Amsterdam Gay Pride

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234