Circulair wandsysteem CircuInvest al voor marktintroductie succes

1 juni 2016 - Een door CircuInvest ontwikkeld circulair wandsysteem op basis van met ritsen te schakelen units is al voor de officiële marktintroductie succesvol. Voorafgaand aan de lancering van de herbruikbare units deze maand op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam heeft CircuInvest er al 150 geplaatst. Dankzij dit ordervolume wordt 2016 voor de circulaire startup CircuInvest meteen een winstgevend jaar. De in vele variaties leverbare units zijn een circulair alternatief voor de traditionele systeem- en gipswanden en kunnen in grote en kleine kantoorruimtes worden geplaatst.

De aanpak van het eind 2015 begonnen CircuInvest is gebaseerd op circulariteit. Het beperken van afvalstromen en slimmer omgaan met grond- en reststoffen door hergebruik wordt door het bedrijf als grote uitdaging gezien. CircuInvest richt zich bij de productontwikkeling vooralsnog primair op de bouwsector en architectuur en doet dat vanuit een sterke vernieuwingsdrang.

Eén van de gepatenteerde innovaties is de ritswand. Daarmee kunnen binnen bestaande kantooromgevingen ruimtes van uiteenlopende formaten worden gerealiseerd. Ze worden los van vloeren, binnengevels en plafonds geplaatst waardoor van schade aan de omgeving geen sprake is. De bouw vergt gemiddeld de helft minder tijd dan bij het gebruik van traditionele systeem- en gipswanden en gebeurt nagenoeg zonder gereedschap.

De in de units van de ritswand verwerkte ritsen, panelen en plafonds kunnen voortdurend worden hergebruikt en zijn uitwisselbaar. De ritswand wordt in vele stijlen en kleuren geleverd en beschikt (op basis van plug-and-play) over elektriciteit en verlichting.

De afgelopen maanden heeft CircuInvest de ritswand in kleine kring aan diverse potentiële opdrachtgevers getoond. Na veel positieve reacties volgden al snel de eerste opdrachten uit onder meer het bedrijfsleven en de onderwijsbranche. Inmiddels zijn er 150 units verkocht en liggen er méér opdrachten in het verschiet. Volgens CircuInvest blijkt uit deze ontwikkeling dat de markt het product omarmt en dat de startup nu al kan spreken van een bewezen succesvolle introductie.

De komende jaren wil CircuInvest méér innovatieve circulaire producten en concepten lanceren. Het bedrijf werkt samen met circa 25 Nederlandse leveranciers die zijn geselecteerd op een hoogwaardige en duurzame bedrijfsvoering.

Geplaatst in:

Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Robert-Jan ter Veer van CircuInvest (telefoon 06- 24111771 en robertjan@circuinvest.com) of Jaap Sluis (06-53732163 en sluis@decoalitie.nl).

Zie ook www.circuinvest.com

CircuInvest

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234