CoorsTek neemt activiteiten Philips Ceramics in Nederlandse Uden over

Leider speciale keramiektoepassingen breidt Europese aanwezigheid en capaciteit uitGOLDEN, Colorado, 1 juni 2016 /PRNewswire/ -- CoorsTek, 's werelds grootste producent van speciale keramiektoepassingen maakte vandaag bekend dat het de activiteiten van Philips Ceramics in het Nederlandse Uden heeft overgenomen. De overname betekent een uitbreiding van de langjarige strategische partnerschap tussen CoorsTek en Philips, waar zowel Philips alsook andere klanten uit de regio Uden profijt van zullen trekken. "Dankzij de integratie in de activiteiten van CoorsTek van het in Uden aanwezige personeel, de apparatuur en technologie kunnen we onze regionale aanwezigheid en capaciteit nog verder uitbreiden. Een logische uitbreiding die tevens een aanvulling is op onze geavanceerde expertise op het gebied van keramiek," aldus Timothy Coors, Co-CEO van CoorsTek.

Video - http://youtu.be/MAt7cmie1j4 [http://youtu.be/MAt7cmie1j4]

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151214/295782LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20151214/295782LOGO]

Ondersteuning van groeiende activiteit in Europa Door de toevoeging van Uden vergroot CoorsTek zijn Europese voetafdruk die momenteel uit een twaalftal productielocaties bestaat, verspreid over de Tsjechische Republiek, Engeland, Finland, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Schotland en Zweden. "Het team in Uden zal ons niet alleen ondersteunen bij de uitbreiding van ons klantenbestand in Europa, maar ook wereldwijd," aldus Andreas Schneider, Executive VP van CoorsTek in het Duitse Lauf. CoorsTek bedient ruim 10.000 klanten op het gebied van technologie en productie in 70 verschillende landen. Deze klanten kunnen, dankzij het netwerk van CoorsTek met 50 locaties op de vier continenten, rekenen op een lokale dienstverlening.

Verder ontwikkelen van technologie voor speciale keramiektoepassingen "CoorsTek kent en respecteert Philips en ook Uden al decennialang," vertelt Andreas". "Door de 60 jaar ervaring, de technische know-how en productiekennis van de locatie in Uden te combineren met de expertise op het gebied van keramiek die CoorsTek in de afgelopen eeuw heeft ontwikkeld, creëren we een fantastische mogelijkheid om de grenzen van de technologie nog verder te verleggen en de wereld nog een stuk beter te maken." Dankzij de toepassing van een geavanceerd keramisch spuitgietprocédé en de geautomatiseerde productie van grote volumes kunnen ze in Uden jaarlijks miljoenen hoogzuivere keramische onderdelen produceren.

Bereik op de markt vergrotenAls onderdeel van Philips, lag de focus in Uden hoofdzakelijk op de ondersteuning van de wereldwijde activiteiten van Philips op het gebied van verlichting. Naast het afsluiten van een exclusieve leveranciersovereenkomst voor de lange termijn met Philips Lighting, wil CoorsTek de aanwezige capaciteit ook gebruiken om, naast het verlichtingsegment, een breder scala aan klanten te bedienen en toepassingen gaan ontwikkelen voor de automobielbranche, elektronica en de medische sector.

"Samen met onze collega's in Uden, kan het CoorsTek-team nog meer bedrijven helpen bij het ontwikkelen en leveren van fantastische oplossingen voor enkele van de grootste uitdagingen," vatte Timothy kort samen.

Bekijk de videoboodschap [https://youtu.be/MAt7cmie1j4].

Over CoorsTek

CoorsTek maakt de wereld meetbaar beter. CoorsTek is wereldwijd de nummer-1 partner voor bedrijven die actief zijn op het gebied van technologie en productie en voor hun producten behoefte hebben aan de unieke, high-performance producteigenschappen van speciale keramiektoepassingen en geavanceerd materialen. De producten en onderdelen van CoorsTek bieden onder andere oplossingen voor wereldwijde vraagstukken op het gebied van energie, transport, informatietechnologe, gezondheidszorg en defensie, en maken daarmee een verschil in de levens van mensen. Kijk voor meer informatie over CoorsTek, inclusief productinformatie, de geschiedenis van het bedrijf sinds de oprichting in 1910 en/of de locaties in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië op: coorstek.com [http://www.coorstek.com/].

Contactpersonen:


Dane Bartlett | CoorsTek Bill Fallon | keating/co

dbartlett@coorstek.com bfallon@keatingco.com
+1 973 768 6764
+1 303 271 7000

Video: http://youtu.be/MAt7cmie1j4Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151214/295782LOGO


CoorsTek


Web site: http://www.coorstek.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234