Nominatie Bosch: Veiligheidsprofessional 2016

Jaarlijks zijn er 3.000 doden door werken met gevaarlijke stoffen. Uit een onderzoek van Toxic van vorig jaar oktober onder 642 organisaties blijkt dat 21,4% van de ondervraagde bedrijven het verzamelen van SDS-en/Veiligheidsinformatiebladen als voldoende beschouwt om aan de Arbo- wet te voldoen als het gaat om veilig werken met chemische producten. Het communiceren van een specifieke werkinstructie naar de werknemer om veiliger te werken wordt niet gedaan. Dit gegeven heeft Toxic en Sdu doen besluiten om een prijs in het leven te roepen voor de veiligheidsprofessional die deze zaken wel arboproof geregeld heeft.

Nominatie Bosch Transmission Technology B.V.
Pierre Nouws, ‎coördinator fire & security services bij Bosch in Tilburg, is genomineerd voor de titel veiligheidsprofessional van het jaar en heeft de nominatie vandaag uitgereikt gekregen. Hij was verrast. Zijn reactie op de nominatie was ik ben trots op deze nominatie en doe mijn best zodat elke collega op het eind van de dag weer veilig naar huis gaat’.

Nominatie verdiend
Het Toxic Team heeft de prijs uitgereikt aan de heer Nouws omdat hij zich al jaren inzet voor veiligheid . Dit jaar is door de jury vooral gekeken of de veiligheidsprofessional het verschil maakt op de werkvloer. Hieraan voldoet de heer Nouws. Dit door specifieke informatie over de chemische producten naar de werkvloer per ruimte/ werkplek te communiceren. Deze aandacht voor het personeel verdient een nominatie.

Uitreiking van de prijs
Michel Coene van de Gemeente Leiden is op 19 mei al eerder genomineerd. Twee genomineerden zijn bekend. In totaal zijn er drie genomineerden. De laatste genomineerde wordt op 20 juni 2016 bekend gemaakt. De uiteindelijke winnaar wordt op 3 november 2016 bekend gemaakt tijdens het Toxic On Tour event in het wereldmuseum Rotterdam.

Over Toxic
Toxic is een online applicatie die organisaties helpt bij veilig werken met chemische producten. Toxic is van Sdu. Sdu maakt deel uit van ELS (Editions Lefebvre Sarrut), een van de grootste Franse uitgeefconcerns op de markt van juridische vakinformatie en opleidingen. Meer informatie over Toxic kunt u vinden op www.toxic.nl over sdu op www.sdu.nl.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Sdu, Siegfried de Ruiter (070) 378 06 10

Sdu

plaats:
Den Haag
website:
http://www.sdu.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234