Recordaantal ooievaars in Avifauna

Alphen aan den Rijn, 31 mei 2016 - Nog nooit telde het vogelpark zoveel broedende ooievaars. 14 wilde ooievaarskoppels hebben dit jaar een nest gemaakt. Niet alleen op de bestaande nestpalen, maar ook in boomtoppen en zelfs bovenop de flamingo volière. De helft van deze broedparen ziet Avifauna jaarlijks terugkeren. De natuurlijke en veilige omgeving en het aanbod van voldoende voedsel en nestmateriaal zorgden dit jaar voor het recordaantal. Al 14 jongen zijn uit het ei gekropen en 4 koppels zijn nog aan het broeden. Je ziet de ooievaars overal in het park, op zoek naar voedsel om de vele jongen te kunnen voeren.

Het gaat gelukkig steeds beter met de ooievaar in Nederland. In de jaren 70 van de vorige eeuw waren ze door o.a. het verdwijnen van geschikt leefgebied bijna uitgestorven. Mede door herintroductieprojecten heeft de populatie zich gelukkig kunnen herstellen.

Vogelpark Avifauna

plaats:
Alphen aan den Rijn

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234