Legaltree presenteert het derde boek van 'IE in Bedrijf'

Legaltree presenteert het derde deel van 'IE in Bedrijf' - dé serie handboeken over intellectueel eigendom voor ondernemers en bedrijven.

Na het succes van 'Handelsnamen en Merken' en 'Bescherming van ideeën' verschijnt vandaag 'Vormgeving', het nieuwste deel in een 8-delige reeks over intellectueel eigendom ('IE') uitgegeven door Legaltree Publishers. Geen naslagwerk voor in de boekenkast om daar nooit meer uit te komen, maar net als de eerste delen, een écht praktisch handboek voor iedereen die geen risico's wil nemen als het gaat om de bescherming van intellectueel kapitaal.

Juridische expertise in de taal van de gebruiker
Ook dit nieuwe deel van IE in Bedrijf is weer geschreven in begrijpelijke taal en staat vol met visueel ondersteunde voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. De auteurs, Marjolein Driessen, advocaat/partner bij Legaltree en IE-specialist en Theo-Willem van Leeuwen, merkenjurist en eigenaar van merkenbureau Abcor, rekenen af met hardnekkige fabels en geven tegelijk bruikbare en direct toepasbare tips ter bescherming van intellectueel eigendom.

Vormgeving is beeldbepalend en daardoor kwetsbaar
In deel 3 van IE in Bedrijf - 'Vormgeving' gaan Driessen en Van Leeuwen in op de bescherming van zowel grafische vormgeving als productvormgeving. Vooral via het zogenaamde modellenrecht, maar ook de belangrijkste aspecten van het auteursrecht en merkenrecht komen aan bod. Inbreuk op het ontwerp van ondermeer meubels, kleding, verpakkingen, grafische vormgeving en functioneel (industrieel) design wordt besproken. 'Vormgeving' is hierdoor niet alleen van groot belang voor ondernemingen die hun intellectueel eigendom willen beschermen, maar ook voor bijvoorbeeld (grafisch) vormgevers, designers en fotografen.
Onmisbare wegwijzer in een woud van regelgeving
Het intellectuele eigendomsrecht is een bonte verzameling van wettelijke regelingen op het gebied van creativiteit zoals modellenrecht, auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht en octrooirecht. Voor ondernemers is het vaak ondoenlijk om de juiste weg te vinden in het oerwoud van regelingen en deze optimaal toe te passen. "Het komt veel voor dat geen juridisch advies wordt ingewonnen of dat advies wordt gegeven door juristen die geen specialist zijn op dit gebied. Dat leidt regelmatig tot verkeerde adviezen en onnodige rechtszaken die veel energie, tijd en geld kosten. Daar willen we met deze uitgave graag iets aan doen", aldus de auteurs.

Het boek is als eBook gratis te downloaden via www.ie-inbedrijf.nl. Een hardcopy versie is vanaf ongeveer 15 juni a.s. te bestellen via Bol.com.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Marjolein Driessen, partner/advocaat bij Legaltree: (+31) 88 040 21 50 of via e-mail m.driessen@legaltree.nl. De serie 'IE in Bedrijf' heeft ook een eigen website: www.ie-inbedrijf.nl. Voor meer informatie over Legaltree en/of Abcor verwijzen wij u graag naar www.legaltree.nl en www.abcor.nl.

Over Legaltree
Advocatenkantoor Legaltree uit Leiden heeft de juridische dienstverlening op innovatieve wijze opnieuw vormgegeven. Legaltree heeft vanaf de oprichting in 2008 een unieke organisatiestructuur en -cultuur, waarin de vrijheid om te excelleren voor de advocaten en persoonlijk contact met de cliënten centraal staan. Legaltree werkt onder het motto 'Quality is personal' en wordt gevormd door ruim 20 partners die - individueel en als team - maatwerk leveren aan nationale en internationale cliënten.

Over Abcor
Abcor ontzorgt klanten en biedt praktische, heldere adviezen op het gebied van merkenrecht, zoals het claimen van rechten en het aanpakken van online merkinbreuk via websites en social media. Daarbij worden de grenzen van het IE-recht graag opgezocht. Met deze out-of-the-box benadering lukt het Abcor vaak om IE-rechten te claimen waar anderen dit opgeven.

Legaltree - Quality is Personal

plaats:
Leiden

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234