Fairspectrum test LSA-service voor gebruikers van draadloze camera in Nederland

HELSINKI, Finland, May 31, 2016 /PRNewswire/ --Fairspectrum is vandaag begonnen met een proef voor gelicentieerde gedeelde toegang ("Licensed Shared Access", LSA) voor gebruikers van de draadloze 2,3 GHz-camera in Nederland. Nederland is het eerste land in Europa waar het principe voor wederzijdse interferentie van draadloze camera's op basis van een LSA wordt getest. Nederland is bovendien het eerste land dat radiolicenties verstrekt voor commerciële eindgebruikers die LSA-spectrumbeheer willen gebruiken. Fairspectrum werd door het Agentschap Telecom geselecteerd om het proefsysteem voor LSA-spectrumbeheer in Nederland aan te bieden.
Het LSA-systeem maakt het mogelijk om dynamisch een spectrum te delen zonder dat er sprake is van schadelijke interferentie. De spectrumgebruikers noteren hun frequentie, gebruiksduur en locatie in het systeem. Wanneer een nieuwe gebruiker het spectrum wil gebruiken, berekent het systeem de frequentiebanden die op de bewuste locatie beschikbaar zijn. De draadloze camera's waarmee het systeem wordt getest, worden gebruikt voor elektronische nieuwsgaring (ENG, Electronic News Gathering) en buitenuitzendingen (OB, Outdoor Broadcasting). Het belangrijkste operationele doel voor het systeem is het beschikken over een reserveringssysteem dat storing tussen ENG- en OB-gebruikers moet vermijden. Een ander langetermijndoel voor het systeem is het voorbereiden van het mobiele breedbandgebruik op de 2,3 GHz-band. Besluit (14)02 van de ECC streeft ernaar om de mobiele breedband via de band beschikbaar te maken.
Gerard Cuijten van Agentschap Telecom: "Deze proef helpt ons om het spectrum efficiënter en gezamenlijk te gebruiken." "De LSA-proef in Nederland is uniek omdat hij een oplossing biedt voor wederzijdse interferentie voor gebruikers van echte draadloze camerasystemen", reageert Heikki Kokkinen van Fairspectrum.
Over Fairspectrum
Fairspectrum is een Finse onderneming die onlinediensten voor spectrumbeheer en software en adviezen aanbiedt. Fairspectrum heeft oplossingen voor TVWS, gelicentieerde gedeelde toegang (LSA) en breedbandradiodiensten voor burgers (CBRS, Citizen's Broadband Radio Service) Kijk voor meer informatie op http://www.fairspectrum.com .

 
Contactpersoon: 
Heikki Kokkinen 
E-mail: heikki.kokkinen@fairspectrum.com 
Mobiel: +358-50-483-9510 


 Fairspectrum Oy

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234