Top Amerikaanse universiteit en vooraanstaande autoriteit op het gebied van de professionele ontwikkeling van vrouwen brengt zijn belangrijkste conferentie over vrouwelijk leiderschap naar Europa

Dr. Joyce Banda, Martina Navratilova en Dame Stephanie Shirley zijn een paar van de sprekers om hulde te brengen aan vrouwen als de leiders van veranderingLONDEN en BERLIJN, 31 mei 2016 /PRNewswire/ -- Simmons College heeft vandaag haar eerste Internationale Conferentie over Vrouwelijk Leiderschap [http://leadership.simmons.edu/international/] aangekondigd, die zal plaatsvinden in het InterContinental Hotel in Berlijn op 16-17 november.

Door het samenbrengen van echte pioniers in het bedrijfsleven, technologie, sport en innovatie met de beste en briljantste Europese zakenvrouwen en -mannen, zal het internationale evenement mondiale perspectieven en nieuwe inspiraties bijdragen aan belangrijke gesprekken over de kansen, ervaringen, veranderingen en uitdagingen voor vrouwen om leiders te worden. Het bouwt voort op de 38 jaar ervaring van de bekende Noord-Amerikaanse Leiderschapsconferentie van Simmons [http://leadership.simmons.edu/].

Met als thema "Vrouwen als de Leiders van Verandering", zal het evenement de volgende sprekers verwelkomen: filantroop en staatsvrouw Dr. Joyce Banda [http://leadership.simmons.edu/international/speakers/joyce-banda.php], voormalig President van Malawi; record- en baanbrekend tenniskampioene Martina Navratilova [http://leadership.simmons.edu/international/speakers/martina-navratilova.php]; activiste en filantroop Zainab Salbi [http://leadership.simmons.edu/international/speakers/zainab-salbi.php]; hightech innovator Dame Stephanie Shirley [http://leadership.simmons.edu/international/speakers/dame-stephanie-shirley.php]; en expert in buitenlands beleid Anne-Marie Slaughter [http://leadership.simmons.edu/international/speakers/anne-marie-slaughter.php], evenals vele anderen. Samen met de honderden deelnemers die worden verwacht - professionele vrouwen en mannen uit heel Europa - willen de conferentie en haar sprekers een bron van inspiratie zijn voor individuen en de ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap hoog op de agenda voor wereldwijde business houden. (Zie het volledige programma hier [http://leadership.simmons.edu/international/program/].)

"In 1979, toen de eerste conferentie van Simmons plaatsvond, stonden de vrouwen aan het begin van hun pad om leiders te worden; er waren weinig rolmodellen en gidsen," zei Judy Benjamin, Uitvoerend Directeur van SimmonsLEADS, Simmons College. "Vier decennia later zijn er ongekende mogelijkheden om te leren van vrouwen die buitengewone dingen hebben bereikt en die feitelijke veranderingen op gang hebben gebracht. Met dit evenement willen we hulde brengen aan de innovators en de risiconemers die op verschillende manieren een doorbraak hebben bereikt en zullen we de vaak unieke uitdagingen en kansen verkennen waarmee vrouwen die zich als leiders ontwikkelen nog steeds worden geconfronteerd."

Naar verwachting zullen 500 professionele vrouwen en mannen uit heel Europa de Internationale Leiderschapsconferentie van Simmons bijwonen. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende internationale toonaangevende organisaties: EMC, Biogen, Cisco, Walt Disney Company, en anderen.

De opbrengst van de internationale conferentie en haar tegenhanger in de VS zal worden gebruikt voor het beurzenprogramma van Simmons College, voor de ontwikkeling van toekomstige leiders. De conferentie wordt georganiseerd door SimmonsLEADS, een dynamische reeks van programma's en evenementen ontwikkeld door Simons College met een focus op de ontwikkeling van vrouwen als leiders.

Over de Leiderschapsconferentie van Simmons en de Internationale Leiderschapsconferentie van Simmons Simmons College organiseert deze conferentie al 38 jaar en het is nu de belangrijkste conferentie over vrouwelijk leiderschap in de VS. In de voorbije jaren kon het evenement rekenen op de aanwezigheid van verschillende opmerkelijke vrouwen waaronder Hillary Rodham Clinton, Madeleine Albright, wijlen Benazir Bhutto, Meg Whitman, Mary Robinson, Arianna Huffington en Koningin Noor.

De eerste Internationale Leiderschapsconferentie van Simmons zal plaatsvinden in Berlijn in november 2016. Om te zorgen voor een zo breed mogelijke participatie zal het evenement in verschillende landen worden gehouden in de komende jaren.

Twitter: @SimmonsLEADS (#SLCBerlin)Facebook: Simmons Leadership Conference [https://www.facebook.com/SimmonsLeadership/]LinkedIn: SimmonsLEADS [https://www.linkedin.com/groups/1783827]Xing: SimmonsLEADS [https://www.xing.com/communities/groups/simmonsleads-610e-1088045]


Simmons College


CONTACT: Nancy Prendergast, nancy@tannissanmae.com, Tel. +33 05 46 75 6629, Mob. +44 0771 200 4933; Edith Laga, e.laga@ela-communications.de, Tel. +49 8421 708 46 31, Mob. +49 176 6371 4661


Web site: http://www.simmons.edu//

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234