Nieuwe rangorde toont aan dat Oost-Europese economieën de concurrentiekloven dichten

LAUSANNE, Zwitserland, May 30, 2016 /PRNewswire/ --Een belangrijke nieuwe studie van het IMD World Competitiveness Center [http://www.imd.org/wcc ] heeft onthuld, dat de Oost-Europese landen steeds meer concurrentie bieden aan hun meer gevestigde Westerse tegenhangers wat betreft economisch concurrentievermogen.
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160527/372946-INFO )

Volgens de meest recente uitgave van de prestigieuze World Competitiveness Ranking, bevinden Letland, de Slowaakse Republiek en Slovenië zich onder de economieën die wereldwijd het snelst opkomen.
Elk van deze landen is in 2015 met zes posities vooruitgegaan, een stijging die alleen door Ierland en Nederland wordt verslagen, waarbij Letland de 37e, de Slowaakse Republiek de 40e en Slovenië de 43e plaats veroveren.
IMD Business School [http://www.imd.org ] heeft de rangorde elk jaar sinds 1989 gepubliceerd en deze wordt algemeen beschouwd als de meest prominente jaarlijkse beoordeling van het concurrentievermogen van landen.
De uitgave van 2016 rangschikt China Hong Kong als eerste, Zwitserland als tweede en de VS als derde, terwijl Singapore, Zweden, Denemarken, Ierland, Nederland, Noorwegen en Canada de top 10 aanvullen.
Professor Arturo Bris, directeur van het IMD World Competitiveness Center, laat weteni: "De indrukwekkende prestatie van de Oost-Europese economieën als geheel dient toegejuicht te worden."
"De gemeenschappelijke factoren bij alle landen in de top 20 zijn hun aandacht voor ondernemingsvriendelijke regelgeving, fysieke en immateriële infrastructuren en inclusieve instanties. Dat zijn de kwaliteiten die steeds meer door de Oost-Europese economieën worden erkend en aanvaard, waardoor een doorbraak tot in de top 20 misschien niet meer zo ver verwijderd is."
De Tsjechische Republiek, die de 27e plaats inneemt, is momenteel de meest concurrentievaardige economie in Oost-Europa, gevolgd door Litouwen (30e), Estland (31e) en Polen (33e).
In deze context vinden we Frankrijk in de 32e, Spanje in de 34e en Italië in de 35e positie.
Hongarije en Bulgarije, respectievelijk 46e en 50e, hebben hun posities van 2015 eveneens verbeterd.
Professor Bris laat weten: "De belangrijkste aandrijver van de algemene verbeteringen in Europa is de efficiëntie van de openbare sector, die nu serieus van de financiële crisis aan het herstellen is.
"Ierland en Nederland hebben de grootste sprongen vooruit geregistreerd in vergelijking tot de andere economieën, terwijl Zweden, België, Spanje en Italië eveneens constant vooruitgang boeken."
Een gedetailleerd overzicht van de rangorde van het IMD World Competitiveness Center is beschikbaar bij https://worldcompetitiveness.imd.org/Press - U kunt contact opnemen met mediarelaties van IMD voor inloggegevens.
Over IMD  
IMD is een toonaangevende business school, die erkend wordt als expert in de ontwikkeling van leiders van wereldniveau via hoge-impact opleiding van executives [http://www.imd.org ].
MEDIACONTACT:  Aicha Besser, +41-21-618-0507 aicha.besser@imd.org


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160527/372946-INFO


IMD International

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234