Athlon en P33 werken samen aan groene en innovatieve mobiliteit

EINDHOVEN, 20160530 -- Athlon Car Lease en start-up P33 gaan samen duurzame mobiliteit als dienst ontwikkelen. P33 werkt aan een platform waarbij gebruikers hetzelfde gemak en dezelfde flexibiliteit hebben als bij autobezit, maar zonder de nadelen die je daarmee associeert. Denk aan hoge kosten en CO2-uitstoot. Door elektrische auto's flexibel in te zetten, zijn er bovendien veel minder auto's nodig. Dat betekent minder parkeerplaatsen en meer ruimte voor groen in de stedelijke omgeving. Athlon biedt al jaren innovatieve mobiliteitsoplossingen en wagenparkbeheer aan. De samenwerking met P33 is een logische volgende stap in de ontwikkeling van het aanbod van Athlon.

Diensten in plaats van producten
"We zien drie trends; diensten in plaats van producten, elektrisch rijden en open innovatie. Op basis van die drie trends ontwikkelen wij een nieuw mobiliteitsconcept." zegt Steven Nelemans, één van de oprichters en CEO van P33. Het P33-initiatief komt van studenten van de Technische Universiteit die met succes hebben deelgenomen aan de TU/ecomotive Challenge. Hier zijn de ideeën ontstaan om met mobiliteitsoplossingen te komen die flexibel zijn, maar wel veel goedkoper en beter voor de omgeving.

P33 doet mee met het HighTechXL accelerator programma. HighTechXL is een hardware accelerator in Eindhoven. HighTechXL wordt ondersteund door vele krachtige partijen uit de Brainport regio Eindhoven. Op XL Day - 9 september 2016 - zal P33 presenteren hoe de eerste fase van de mobiliteitsdienst er precies uit ziet.

"Open innovatie geeft ons de mogelijkheid veel sneller nieuwe diensten te ontwikkelen. Daarom kijken we uit naar de samenwerking met P33. Daarmee krijgen we niet alleen een frisse blik, maar P33 neemt ook het hele HighTechXL netwerk mee." aldus CEO Frans Janssen van Athlon Car Lease.

Over Athlon Car Lease
Athlon is dé autoriteit op het gebied van autoleasing in Nederland. Dit jaar bestaat Athlon 100 jaar. Naast leasing bieden zij al jarenlang innovatieve, duurzame en kostenefficiënte initiatieven aan op het gebied van mobiliteit. Hun missie: Het leveren van de beste autoleasing- en mobiliteitsoplossingen voor de steeds veranderende behoeften van klanten. Sinds 2006 is Athlon onderdeel van DLL, een 100% dochter van de Rabobank Groep. Naast vestigingen in Nederland heeft Athlon nog 10 buitenlandse vestigingen verspreid door Europa.

Over P33
P33 ontwikkelt nieuwe mobiliteitsoplossingen, gebaseerd op het intensief gebruik van elektrische auto's. Hierdoor zijn minder auto's nodig om dezelfde vervoersbewegingen uit te voeren. Dit maakt vervoer per auto efficiënter en groener. In de eerste fase komt de dienst beschikbaar voor gesloten gebruikersgroepen. Naar verwachting wordt de dienst in 2017 ook voor het algemene publiek toegankelijk.

Voor meer informatie neem contact op met:
Merien ten Houten,
merien@33one.nl,
+31 6 547 537 40

Project 33

plaats:
EINDHOVEN

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234