De Burgh heeft logistieke oplossing tekort aan bluswater op locatie

Er is een groeiend tekort aan bluswater op locatie in Nederland. Op steeds meer plekken in ons land zijn moderne waterleidingen zo klein van diameter dat de brandweer te weinig watertoevoer heeft om branden te kunnen blussen.

De Burgh heeft, na een aanbesteding door Brandweer Brabant-Noord, een watertransportvoertuig ontwikkeld dat mede een oplossing kan zijn voor watertransport bij een brand. Het is een voertuig voor watertransport dat onder meer bestaat uit een tank van 16.500 liter, een pomp en waterslangen. Er zijn diverse mogelijkheden voor het inbouwen van een pompsysteem; bijvoorbeeld een inbouw van een motorspuit of een aandrijving van een bluspomp die is gekoppeld met een PTO op de versnellingsbak.

De voertuigen zijn inmiddels door De Burgh ontwikkeld, in april afgeleverd en in gebruik genomen. Jasper Derks, projectleider Brabant Noord: "Wij kijken als opdrachtgever tevreden terug op het aanbestedingsproces. De waterwagen is in goede samenwerking met De Burgh gerealiseerd, met al onze wensen en eisen. De voertuigen voldoen aan de verwachtingen en worden volop gebruikt".

Specificaties
In totaal zijn er voor Brandweer Brabant-Noord 6 watertransportvoertuigen door De Burgh afgeleverd. Eén van de voertuigen is een DAF FAN CF 360 Euro 5. Dit voertuig is als pilotvoertuig gebruikt om dit concept te ontwikkelen. De laatste levering bestond uit 5 DAF FAN CF 370, Euro 6, met wielbasis WB.380 6x2. Het motorvermogen is een MX 271 KW (370 PK). De lengte van het voertuig is 850 cm, de hoogte 305 cm en de breedte 255 cm.

Deze DAF CF is zeer gebruiksvriendelijk; onder andere door de korte draaicirkel en zijn wendbaarheid. Het voertuig is daardoor ook zeer geschikt voor het gebruik in de bebouwde kom. Door een stug hulpraam en een laag zwaartepunt heeft het voertuig goede rijeigenschappen en een zeer stabiele wegligging. Aan de achterzijde is door het verlaagde chassis een grote pompruimte en is de motorspuit makkelijk te bedienen vanwege de lage montage.

Het watertransportvoertuig is uitgerust met alle veiligheidssystemen van DAF zoals AEBS, VSC, LDWA, FCW, airbag met gordelspanners en een 360° camerasysteem Brigade.

24/7 PARAAT!
De Burgh is gespecialiseerd in service en onderhoud van brandweermateriaal. Op het gebied van totaal onderhoud, keuringen, pomptest en revisie, bepakking en schadereparatie biedt zij de juiste ondersteuning voor de Brandweer. De Burgh heeft de ruimste openingstijden in de regio; maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 22.00 uur en zaterdag van 08.00 uur tot 12.00 uur. Bij calamiteiten 24 uur per dag, 7 dagen in de week op locatie voor maximale inzetbaarheid van het brandweervoertuig. 

Profiel De Burgh
De Burgh is als allround bedrijfswagendealer van de merken DAF, GINAF, IVECO en FIAT al decennia een begrip in Brabant. Het bedrijf staat bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en service, maar ook om het totaalpakket op het gebied van After Sales.

Vanuit de drie vestigingen van De Burgh richten 135 medewerkers zich op de verkoop, verhuur, reparatie en het onderhoud van bedrijfswagens en onderdelen. Ondanks de omvang van het bedrijf blijft het een echt familiebedrijf waar medewerkers en klanten zich thuis voelen. De Burgh is onderdeel van de LenGo Automotive Group, dat beschikt over een uitgebreid, internationaal servicenetwerk met moderne, goed uitgeruste werkplaatsen.

Twee foto's zijn te bezichtigen als bijlage bij dit bericht op www.perssupport.nl

Fotobijschriften
Fotobijschrift 1: Aflevering van vijf DAF FAN CF 370 Euro 6 en 1 DAF FAN CF 360 Euro 5 aan Carolien Angevaren van Brandweer Brandweer-Noord door Erik Reijnders, After Sales Manger van De Burgh.

Fotobijschrift 2: De DAF Euro 5 en Euro 6 watertransportvoertuigen: De logistieke oplossing voor tekort aan bluswater op locatie

De Burgh Eindhoven B.V.

plaats:
Eindhoven

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234