Nieuwe fabriek Vreugdenhil verwerkt bijna 1 miljoen liter melk per dag

De commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vanmiddag de nieuwe energiezuinige melkpoederfabriek van Vreugdenhil Dairy Foods geopend. De nieuwe productiefaciliteit in Gorinchem kan liefst 8.000 kilo melkpoeder per uur produceren. De vraag naar voedzaam en smakelijk melkpoeder neemt wereldwijd toe en de opening van de nieuwe fabriek markeert de snelle groei van het familiebedrijf uit Nijkerk.

De hightech productiefaciliteit stelt Vreugdenhil Dairy Foods beter in staat om de toenemende wereldvraag naar melkpoeder te beantwoorden. De nieuwe fabriek kan per jaar 350 miljoen liter melk verwerken. Dit is een groei van bijna een derde van de totale capaciteit van Vreugdenhil.

Gebruik windmolens van melkveehouders
Vreugdenhil wil de meest duurzame melkpoederproducent ter wereld zijn. Dat is ook terug te vinden in het productieproces. De installatie is zo zuinig mogelijk gemaakt, warmte wordt hergebruikt en water in een eigen installatie gezuiverd. Daarnaast is alle stroom groen, deels opgewekt door de windmolens van de aangesloten melkveehouders.
Melkpoeder wordt gebruikt voor een smakelijk glas melk, bijvoorbeeld door consumenten in landen rond de evenaar waar geen verse melk beschikbaar is. Ook wordt melkpoeder verwerkt in onder meer ijs, andere zuivelproducten en chocolade. De nieuwe fabriek is ontworpen naar de hoogste normen voor hygiëne en kwaliteit, die op dit moment gelden voor de productie van babymelkpoeder.

Tijdens de opening presenteerde Vreugdenhil ook het duurzaamheidverslag 2015 'Samen Verantwoord Groeien'. Hieruit blijkt onder meer dat 16% minder energie per ton product is gebruikt in vergelijking met 2005. Verder ging 93% van het door ons georganiseerde containervervoer uit Gorinchem over water naar de havens van Rotterdam en Antwerpen en past 86% van de aangesloten melkveehouders weidegang toe. De overgrote meerderheid van de melkveehouders doet mee met het duurzaamheidprogramma, waarbinnen aandacht is voor dierenwelzijn, weidegang, klimaat en milieu.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met:

Riejanne Wolswinkel
Riejanne.Wolswinkel@vreugdenhil.nl
06 30 23 00 52

Vreugdenhil Dairy Foods

plaats:
Gorinchem

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234