SeniorWeb en Koninklijke Bibliotheek starten samenwerking

Samen in actie om senioren digitaal vaardiger te maken

Utrecht, 27 mei 2016

Alle senioren in Nederland digitaal vaardig. Dat is het uiteindelijke doel van de samenwerking tussen SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek (KB), de nationale bibliotheek. De overeenkomst is vanochtend getekend in Den Haag door Daniël de Levita, directeur van SeniorWeb en Lily Knibbeler, directeur van de KB. De instellingen hebben afgesproken dat zij zich zullen inspannen om SeniorWeb Leercentra en de lokale bibliotheken met elkaar te verbinden.

Digitaal vaardige ouderen
Voor de maatschappelijke participatie van burgers zijn digitale vaardigheden onontbeerlijk. Voornamelijk oudere burgers hebben die vaak nog niet voldoende, en zoeken mogelijkheden om die te vergroten. Bibliotheken hebben allerlei aanbod op dit vlak, zoals spreekuren en cursussen. Initiatiefnemer SeniorWeb heeft inmiddels twintig jaar ervaring op gebied van senioren en digitale toepassingen. Samenwerking tussen de SeniorWeb Leercentra en lokale bibliotheken zal ouderen dan ook veel voordelen bieden.

Actieplan
SeniorWeb en De Koninklijke Bibliotheek hebben een gezamenlijk actieplan opgesteld om bibliotheken en SeniorWeb Leercentra te wijzen op de mogelijkheden om samen te werken. Dat de combinatie resultaten oplevert, is al bewezen. Zestig van de 410 Leercentra trekken, met name door de inzet van enthousiaste vrijwilligers, al naar volle tevredenheid samen op met lokale bibliotheken.

De overeenkomst tussen SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek is voorlopig aangegaan tot en met 1 mei 2017.

SeniorWeb

plaats:
Utrecht
website:
http://www.seniorweb.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234