Guido Weijers doet De Oudejaarsconference 2017

Guido Weijers gaat in 2017 weer een oudejaarsconference opvoeren.
De cabaretier versprak zich op de radio, maar gaf zijn voornemen uiteindelijk toe.
Dat zegt hij donderdagochtend in het programma Ekdom in de Ochtend op NPO Radio 2.

Het is de 8e keer dat de 38-jarige Weijers op 31 december op kritische en humoristische wijze terugkijkt op het voorbije jaar. De voorstellingen van Weijers trekken jaarlijks miljoenen kijkers. Zijn laatste conference was in 2014 (2,3 miljoen kijkers).

De cabaretier staat in juni met Philippe Geubels, Jandino Asporaat en Roué Verveer in de Amster-damse Ziggo Dome met de komedieshow Gabbers.
"Het wordt een show van vier totaal verschillende personen. Zo heb je aan de ene kant het droge van Philippe en aan de andere kant het explosieve van Jandino", zei Weijers in april. "Wij vier bij elkaar moet straks een scheikundige ontploffing van jewelste worden."

Voor Gabbers stond Weijers een jaar niet op het podium. In 2015 zei hij: "Ik vind theater heel leuk, hoor, maar er zijn nog meer dingen die ik wil doen, zoals schrijven, reizen en fotograferen. En die mag je ook wel eens prioriteit geven."


Cabaretier Youp van 't Hek neemt in 2017 voor de 9e maal de oudejaarsconference van VARA voor zijn rekening.


GUIDO WEIJERS - cabaretier
In 2000 won Guido de publieksprijs op Nederlands grootste cabaretfestival 'Cameretten'.

Weijers tourde met 5 reguliere theatervoorstellingen. Oxymoron (2003), Myosotis (2005), Xipnao (2007), Axestos (2011) en V (2015). Zijn shows waren te zien bij de VARA, SBS, de KRO en RTL4. In 2011 kreeg Guido een eigen TV-programma bij de KRO onder de naam 'Weijers Ontweekt'.

Weijers produceerde en speelde tussen 2006 en 2014 zeven keer 'De Oudejaarsconference'.

De Oudejaarsconference 2009, was met 17.000 bezoekers in 6 dagen het grootste cabaret-spektakel ooit in Nederland. Op TV groeide De Oudejaarsconference (incl. herhaling) van 900.000 kijkers (in 2006) naar 2.3 miljoen kijkers (2014)


GUIDO WEIJERS - privé
Guido is non-conformist en eet vlees noch vis. Iedereen mag geloven wat hij wil en Guido gelooft in Darwin. Guido fotografeert, reist, duikt, doet aan fitness, schrijft en fietst. Zijn stichting Loens4Life haalde in 3 jaar 160.000 euro op voor KWF kankerbestrijding.

Guido studeerde af aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer. Hij reisde o.a. naar Mexico, Cuba, Amerika, India, Maleisie, Peru, Dubai, Italie, Nieuw Zeeland, Afghanistan, Australie, Brazilie, Thailand en Indonesie, Myanmar, Sri Lanke en Zuid-Afrika... Hij vindt Zuid Limburg ook heel erg mooi...

Guido is een dopamine-man... Altijd op zoek naar prikkels. Weijers ging op de Harley Davidson door Mexico, deed de benji-jump in Nieuw Zeeland, patrouilleerde in Afghanistan, dook met een whale-shark (en 50 andere haaien) in The Great Barrier Reef, abseilde de Tafelberg in Kaapstad af, ging snowboarden in Oostenrijk, trok liftend door India, sprong uit een vliegtuig in Teuge en beklom op een dag zes keer de Alpe d'Huez in Frankrijk.

Guido Weijers is lijstduwer voor de Partij van de Dieren.
Niet vanwege het lot van snoezige biggetjes, maar omdat hij het behoud van de aarde belangrijker vindt dan een groeiende economie.

George Visser Productions

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234