Het is dé tijd om asperges te eten

Het aanbod verse asperges is momenteel groot, de afgelopen periode bracht goede weersomstandigheden voor de groei van het witte goud.

Asperges zijn op vele plekken te koop: direct bij de teler, bij de groenteman in de wijk of op de markt. Ook in supermarkten vindt u asperges van Nederlandse bodem. Bijna overal hebt u de mogelijkheid om uw aangekochte asperges te laten schillen, dit scheelt u thuis tijd in de bereiding!

Nog een kleine maand, dan is het aspergeseizoen alweer voorbij. Traditiegetrouw worden op 24 juni, de dag van Sint Jan, de laatste asperges gestoken. Benut de resterende tijd goed en geniet nog even volop van de koningin der groenten. En wilt u het seizoen voor uzelf wat rekken? Vries de verse asperges dan in! Geschild en in een diepvrieszakje kunt u ze 4 tot 6 maanden in de vriezer bewaren. Zo kunt u ook na het seizoen nog genieten van een heerlijk aspergegerecht met Nederlandse asperges.

Asperge is een makkelijke, gezonde en vooral lekkere groente waarmee u alle kanten op kunt. De stengels bevatten veel vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. Er wordt beweerd dat ze een gunstige uitwerking hebben op de bloeddruk, het hart en de nier- en leverfunctie. Dankzij deze kwaliteiten zou je ze makkelijk in het rijtje van de superfoods kunnen plaatsen. Naast het bekende en heerlijke traditionele aspergegerecht zijn er vele bereidingswijzen. Wat dacht u van een frisse aspergesalade, asperges uit de oven of asperges op de barbecue? Kijk voor inspiratie, tips en vele recepten op www.aspergecentrum.nl!

Het Nederlands asperge centrum heeft als doel de Nederlandse asperge te promoten. Het streeft ernaar om met zoveel mogelijk partijen binnen de sector een verantwoord maar vooral lekker vers product onder de aandacht te brengen. Met de campagne Proef de Lente! informeert en inspireert zij de consument over alles op het gebied van asperges.

Nederlands asperge centrum
www.aspergecentrum.nl
Anneloes Meelkop
077 397 4060
06 526 405 28
info@aspergecentrum.nl

Nederlands asperge centrum

plaats:
Hegelsom

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234