Kudde blauwe kunstschapen naar Limburgs Museum

Donderdag 26 mei - Het schaap (Orvis aries) is een kuddedier. Gedwee volgt het gewoonlijk de ram die de leiding heeft. Morgen, vrijdag 27 mei aanstaande, komt een kudde van zestig blauwe schapen uit kunststof naar het Limburgs Museum. De aanleiding hiervoor is de slotbijeenkomst van het jaarlijkse onderwijsproject Kruispunt Vrijheid en de opening van de tentoonstellingen Inktspot 2014-2015 en Een eeuw thuisbioscoop.

De 'Blauwe Vredeskudde' is een idee van de Duitse kunstenaar Rainer Bonk. In het kader van een Europese tour worden de schapen in verschillende steden tentoongesteld. Venlo is de eerste plaats in Nederland. Volgende week gaan ze naar Oostenrijk, later dit jaar zijn de schapen te zien bij het Witte Huis in Washington.

De kudde staat symbool voor het samenleven; ze verwijst naar wat ons bindt en is een pleidooi voor verdraagzaamheid en vreedzaam samenzijn. De blauwe schapen appelleren aan het wij-gevoel en aan sociale verantwoordelijkheid.

Hun stralende ultramarijn blauwe kleur herinnert aan de baanbrekende werken van de kunstenaar Yves Klein. Blauw is een signaalkleur met bindende kracht. Het is de kleur van de VN, NAVO, UNESCO, UNICEF en Europese Unie. Maar ook de kleur van de Europese vredesbeweging.

Rainer Bonk start morgenmiddag om 12.30 uur met het plaatsen van de blauwe schapen op de trappen voor het Limburgs Museum en in de tentoonstelling Kruispunt Vrijheid. Waarschijnlijk overnacht de kudde in Venlo en wordt ze zaterdag weer naar buiten gedirigeerd. Maar dit is afhankelijk van het weer.

Inlichtingen: Sef Derkx, telefoon 077 352 21 12
Persfoto's zijn downloadable van: http://www.blauschaeferei.de/index.php?id=presse_downloads
Rainer Bonk is morgen beschikbaar voor interviews.

Limburgs Museum

plaats:
Venlo
website:
http://www.limburgsmuseum.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234