Roche Diabetes Care en Senseonics kondigen een distributieovereenkomst aan voor het Eversense® CGM-Systeem: introductie van de eerste implanteerbare glucosesensor voor de lange termijn

BASEL, Zwitserland, May 25, 2016 /PRNewswire/ --- Verwijzing: afbeelding is verkrijgbaar bij AP Images (http://www.apimages.com) en http://www.presseportal.de/nr/120311-

- Eversense is de eerste implanteerbare continue glucose-bewakings(CGM)-sensor, die
glucosewaarden meet tot 90 dagen lang zonder dat de sensor wekelijks gewisseld hoeft
te worden en zonder extra ontvangstapparatuur.
- Het systeem stelt mensen met diabetes in staat om met meer flexibiliteit, vertrouwen
en discretie met hun ziekte om te gaan.


Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY) kondigde vandaag een exclusieve distributieovereenkomst met Senseonics Holding Inc. aan voor het nieuwe Eversense(R) CGM-systeem, dat in Italië, Duitsland en Nederland op de markt moet worden gebracht. Het systeem is ontworpen om glucoserspiegels tot 90 dagen lang continu in de gaten te houden. Dit in vergelijking met 7 of tot 14 dagen voor niet-implanteerbare CGM-systemen die momenteel op de markt zijn. De sensor wordt onder de huid van de bovenarm geïmplanteerd en communiceert met een oplaadbare en verwijderbare zender die op de bovenarm wordt gedragen. Glucosegegevens en -trends zijn beschikbaar op de mobiele app van Eversense. Bovendien geeft de slimme zender een waarschuwing wanneer glucosespiegels te hoog of te laag worden. Deze functies geven mensen met diabetes de hele dag door belangrijk en realtime inzicht in glucosespiegels en -trends en en bruikbare informatie waarmee ze flexibel en discreet met hun aandoening kunnen omgaan. Het CGM-systeem met CE-markering zal volgens de overeenkomst binnenkort eerst in Italië, Duitsland, en Nederland worden geïntroduceerd. De bedrijven stellen gezamenlijk het Eversense-systeem beschikbaar via klinieken en medische praktijken die zijn getraind in het gebruik van het systeem voor mensen met diabetes.
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160524/371641 )

"We verheugen ons erop om deze vooruitgang in de behandeling van diabetes aan onze klanten te presenteren. Dit product is een uitstekende en passende aanvulling op onze portfolio voor Accu-Chek(R)", zegt Marcel Gmuender, Global Head van RocheDiabetes Care. "Met de lancering van ons Accu-Chek Insight CGM-systeem aan het eind van dit jaar, vergroten we onze inzet voor mensen met diabetes. Met deze twee CGM-oplossingen bieden we ruim toegang tot innovatie die aan verschillende patiëntbehoeften voldoet en echte verlichting zal brengen."
Over CGM
Voortdurende bewaking van de glucosespiegel wordt beschouwd als de belangrijkste doorbraak in het omgaan met diabetes in de afgelopen jaren.[1] Het geeft mensen met diabetes met insulinetherapie waardevolle aanvullende informatie voor optimale glykemische controle en kan ook de kans op zowel ernstige hypo- als hyperglykemie verkleinen. CGM-apparaten geven frequentie-informatie over de glucosespiegel door via een kleine sensor die onder de huid is ingebracht, de glucosespiegel in de interstitiële vloeistof te meten. Het voordeel van CGM is dat het de hele dag nuttig real time inzicht geeft in patronen en trends in de glucosespiegels. CGM apparaten kunnen worden geprogrammeerd om de gebruiker te waarschuwen wanneer de glucoseniveaus te laag of te hoog worden.
Over Senseonics
Senseonics Holdings, Inc. is een bedrijf voor medische technologie dat zich toelegt op het ontwerp, de ontwikkeling en de commercialisering van producten voor het bewaken van glucose, die worden ontworpen om mensen met diabetes op een eenvoudige manier te helpen om vol vertrouwen te kunnen leven. De eerste generatie Eversense(R), het continue (CGM) -systeem van Senseonics om glucosespiegels te bewaken, is voorzien van een kleine sensor, een slimme zender en een mobiele applicatie. De sensor, die gebaseerd is op de fluorescentiegevoelige technologie, is bedoeld om subcutaan te worden ingebracht en communiceert met een intelligente zender om glucosespiegels draadloos te verzenden naar een mobiel apparaat. De sensor is ontworpen om na het inbrengen glucosespiegels voortdurend en nauwkeurig te meten.
Voor meer informatie over Senseonics kunt u terecht op http://www.senseonics.com [http://cts.businesswire.com/ct/CT?id=smartlink&url=http%3A%2F%2Fwww.senseonics.com&esheet=51326030&newsitemid=20160421006712&lan=en-US&anchor=www.senseonics.com&index=2&md5=4fda50b7ab50c3d522b253f367e9a80b ] .
Over Roche
Roche is een mondiaal pionier in farmaceutische en diagnostische producten en richt zich op het bevorderen van de wetenschap om het leven van mensen te verbeteren.
Roche is het grootste biotechbedrijf ter wereld, met echt gedifferentieerde geneesmiddelen voor de oncologie, de immunologie, infectieziekten, de oogheelkunde en ziekten van het centrale zenuwstelsel. Daarnaast is Roche wereldleider op het gebied van in vitro-diagnostiek en weefselgebaseerde kankerdiagnostiek en een koploper in het omgaan met diabetes.  Door bundeling van onze krachten op het gebied van zowel diagnostiek als geneesmiddelen, is Roche beter in staat dan welk bedrijf ook om gepersonaliseerde gezondheidszorg te bieden - een strategie die gericht is op de juiste behandeling van elke patiënt op de best mogelijke manier.
Vanaf de oprichting in 1896 zoekt Roche naar betere manieren om ziekten te voorkomen, te diagnosticeren en te behandelen, om zo een duurzame bijdrage te leveren aan de samenleving. Negenentwintig geneesmiddelen die zijn ontwikkeld door Roche zijn opgenomen in de lijst van essentiële geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie, waaronder levensreddende antibiotica, middelen tegen malaria en medicijnen tegen kanker. Roche wordt al zeven jaar achter elkaar erkend als de groepsleider op het gebied van duurzaamheid in de farmaceutica, biotechnologie en de life-sciencessector door de Dow Jones Sustainability Indices.
De Roche Group, met het hoofdkantoor in Bazel, Zwitserland, is actief in meer dan 100 landen. In 2015 werkten er wereldwijd meer dan 91.700 mensen voor Roche.  In 2015 investeerde Roche CHF 9,3 miljard in R & D en werd een omzet van CHF 48.1 miljard gegenereerd. Genentech in de Verenigde Staten is volledig eigendom van de Roche Group. Roche is de meerderheidsaandeelhouder in Chugai Pharmaceutical in Japan. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.roche.com
Over Roche Diabetes Care
Roche Diabetes Care is een pionier in de ontwikkeling van bewakingssystemen voor bloedglucose en een wereldleider op het gebied van beheersystemen en -diensten voor diabetes. Het merk Accu-Chek richt zich er al meer dan 40 jaar op dat mensen met diabetes een zo normaal en actief mogelijk leven kunnen leiden en stelt beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in staat om de toestand van hun patiënten optimaal te beheren. De Accu-Chek-portfolio biedt mensen met diabetes en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg innovatieve producten en betekenisvolle oplossingen voor gemakkelijk, efficiënt en effectief diabetesbeheer, van bloedglucosebewaking en informatiebeheer tot insulinetoediening. Het merk Accu-Chek biedt onder meer de bloedglucosemeters, insulinetoedieningssystemen, prikpennen, gegevensbeheersystemen en onderwijsprogramma's die bijdragen tot een verbeterde medische resultaten.    
Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.accu-chek.com
Alle handelsmerken die worden gebruikt of genoemd in dit bericht zijn wettelijk beschermd.
Referenties:  1 Clarke SF en Foster JR.. Br J Biomed Sci. 2012;(3)2:83-93
http://www.roche.com / http://www.accu-chek.com

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
EmptyBreak:MARKER 
Roche Diabetes Care 
Global Communications 
Ute Volkmann 
EmptyBreak:MARKER 
Tel: +49-621-759-9561 
E-mail: ute.volkmann@roche.com 


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160524/371641


Roche Diabetes Care

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234