Fair City organiseert fietsdemonstratie en internationale conferentie

Fair City organiseert zaterdag 28 mei een massale fietsdemonstratie door de stad Vertrek om 13.00 uur vanaf De Dokwerker,
+
Fair City organiseert zondag 29 mei in Paradiso een internationale conferentie over aanpak toerisme en gentrificatie in Amsterdam . aanvang 14.00 uur


Platvorm Fair City organiseert voor zaterdag 28 mei a.s. een massale fietsdemo door de stad. Deze demonstratieve fietstocht richt zich tegen de uitverkoop en commercialisering van de stad en voor een betaalbare, tolerante, diverse, groene en veilige stad.
De fietsdemo start om 13.00 uur van de Dokwerker (J.M. Meijerplein, toespraak Luud Schimmelpennink) en zal gaan over de Dam en Nieuwmarkt naar het Marineterrein waar een
sit-up met fiets plaats vindt. Daarna vervolgt de fietsdemo dwars door de stad naar het Museumplein waar sprekers zijn; Nel de Jager, Han Wanders en Hans Plomp.
Er zijn diverse acties langs de route.


En Zondag 29 mei a.s. organiseert Fair City in Paradiso een international debat over hoe een eerlijke stad te bereiken, die niet ten prooi valt aan toenemende commercialisatie en gentrificatie. Aan het debat nemen o.a. deel Albert Arias, opsteller van het Strategisch Plan Toerisme 2020 van het nieuwe stadsbestuur van Barcelona (voor interviews met hem - via skype of live - neem contact op met info@faircity.amsterdam) en Jacob Wills, huurdersactivist in London (voor interview: info@faircity.amsterdam).Het debat is ook bedoeld als tegenhanger tegen de Eurotop over stedelijk beleid, die eind mei op het Marineterrein plaatsvindt.
Het debat vindt plaats in Paradiso en is van 14.00 - 17.00 uur.

Fair City is een recent opgericht platform van inmiddels meer dan 200 organisaties en personen. Aanleiding zijn onder meer de uitverkoop van de stad aan de toeristenindustrie, afbraak van de sociale woningvoorraad, onbetaalbare huur- en koopprijzen, het verdwijnen van vrijplaatsen en de tolerantie die in de verdrukking komt. Daartegen wil Fair City een faire stad; een sociale, open, diverse, betaalbare en relaxte stad. Aan Fair City nemen o.a. de Huurdersvereniging Amsterdam, de Fietsersbond, div. bewonersgroepen, culturele instellingen en veel individuele bewoners van Amsterdam deel.
Fair City is te bereiken via info@faircity.amsterdam en op http://www.faircity.amsterdam

Geplaatst in:

Fair City Amsterdam

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234