Onderzoek For Tomorrow: Nederlander spaart door ondanks lage rente

For Tomorrow, onderdeel van Today's Groep, onderzocht waar Nederlanders hun vakantiegeld aan besteden. De afgelopen twintig jaar is er maar liefst 4 miljard euro overgeheveld naar de spaarrekening in de maand mei. Waarschijnlijk zal dat dit jaar niet anders zijn.

Cees Smit, directeur Today's Groep: "Als je het geld daadwerkelijk op de korte termijn gaat gebruiken is het natuurlijk prima om het op je spaarrekening te zetten. In praktijk zien we echter dat het geld veel langer op de spaarrekening blijft staan. Dan levert het voor de onervaren belegger waarschijnlijk meer op, om dit geld te gaan fondsbeleggen." Nederlanders hebben alleen niet zoveel affiniteit met beleggen. Uit onderzoek van de Pensioenfederatie van 17 mei dit jaar, blijkt dat deelnemers in pensioenfondsen denken dat een spaarrekening op lange termijn meer oplevert dan beleggen, terwijl maar liefst 99% de behaalde rendementen van pensioenfondsen onderschat.

Fondsbeleggen is minder gevaarlijk dan de meeste mensen denken. Cees Smit: "Door een actieve strategie te volgen, gebruik te maken van een goede spreiding en/of een periodieke instap, wordt beleggen op lange termijn onafhankelijk van het beursklimaat en is daarmee relatief veilig." Beleggen kan dus ook gewoon een slimme zet zijn. Zeker met het oog op de lage spaarrente, waardoor je zelfs als je de kosten meerekent, geld betaalt over je centen. Maar ook de verhoogde AOW-leeftijd en de waarschijnlijke kortingen op het pensioen, zijn redenen om zelf voor een appeltje voor de dorst te zorgen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Cees Smit op 035-303 5690

For Tomorrow is onderdeel van Today's Groep gevestigd te Hilversum

For Tomorrow

plaats:
Hilversum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234