Wetenschap bewijst: zuiveldrank verbetert zicht

Het toonaangevende wetenschappelijk tijdschrift voor de oogheelkunde, Journal of Ophthalmology, schrijft dat een zuiveldrank op basis van speciale eierdooiers het zicht verbetert. Het betekent internationale erkenning voor een bijzonder Nederlands product dat een positief effect heeft op de gezondheid van het oog.

Volgens de onafhankelijke wetenschappelijke studie die in de Journal of Ophthalmology is gepubliceerd, heeft de zuiveldrank een brede werking op de gezondheid van het oog. Het drankje verbetert de gezichtsscherpte, remt de ontwikkeling van macula degeneratie en heeft een positief effect op het aanpassingsvermogen van de ogen bij wisselingen van licht en donker (contrastgevoeligheid), ten opzichte van een verslechtering bij de proefpersonen die niets hadden gebruikt.

[tk] Toename van 94%
Ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders hebben een oogaandoening en bijna tachtig procent van de 55-plussers ondervindt enig verlies van zicht. Door vergrijzing zal dat aantal de komende jaren fors toenemen.
De meest voorkomende oorzaak van ernstige slechtziendheid onder 55-plussers is macula degeneratie. Een van de oorzaken van het ontstaan van macula degeneratie is een tekort aan luteïne. De dubbelblind placebogecontroleerde studie toont aan dat door het gebruik van het drankje de luteïne-hoeveelheid in het oog toeneemt met maar liefst 94 procent.

[tk] Wetenschappelijk onderzoek
De publicatie is een belangrijke erkenning voor het werk van Newtricious. Na zeven jaar wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met onder meer de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht en de universiteit van Wageningen, heeft het Limburgse bedrijf een natuurlijke zuiveldrank ontwikkeld, genaamd MacuView, die onder meer de gezichtsscherpte verbetert. Dit speciale drankje is onderzocht bij vierhonderd proefpersonen in vier klinische studies. Een vijfde wetenschappelijke studie in gerenommeerde ziekenhuizen en universiteiten in de Verenigde Staten, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland is bijna afgerond.
Newtricious richt zich op de ontwikkeling van klinisch bewezen voedingsproducten die bijdragen aan een betere gezondheid. Het bedrijf werkt daarvoor samen met vooraanstaande wetenschappers en bedrijven in Europa, de VS en Azië.

[tk] Essentiële stoffen
Basis van de zuiveldrank zijn de eierdooiers van speciale eieren. De kippen krijgen voer waar natuurlijke essentiële stoffen aan zijn toegevoegd. De eieren zijn daardoor onder meer rijk aan zeaxanthine, luteïne en het omega-3 vetzuur DHA. Deze stoffen zijn van wezenlijk belang voor het centrale scherpe zien. Het lichaam kan de stoffen niet zelf aanmaken. Daarnaast bevatten de speciale eieren waardevolle vitamines en mineralen die van nature in deze eieren voorkomen.

Geplaatst in:

UMS Media

plaats:
Den Haag
website:
http://www.umsmedia.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234