Lesstof overhoren per quiz maakt klas slimmer

Docenten kunnen eigen vragenlijsten maken via nieuw QuizStud platform

Vlissingen, 24 mei 2016 - Door de lesstof voor proefwerken en tentamens met een quiz te overhoren, kunnen docenten de kennis en leerprestaties van hun studenten spelenderwijs vergroten. Smartaining Solutions uit Vlissingen heeft hiervoor het nieuwe platform QuizStud gelanceerd, waarop docenten zelf quizzen kunnen aanmaken en klassikaal afspelen tijdens de les.

Hiermee speelt het bedrijf in op de Gamification van het onderwijs, waarbij online games worden in gezet om de kennis van grote en kleine groepen studenten op een leuke en interactieve manier te toetsen. Uit diverse Europese en Nederlandse onderzoeken blijkt dat games de betrokkenheid, motivatie en creativiteit van leerlingen bevorderen en dat ze hierdoor de lesstof beter onthouden. Ook maakt deze vorm van onderwijs de opdrachten uitdagender en ondersteunt het de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden. In Nederland staan 9 op de 10 docenten positief tegenover het gebruik van educatieve games in de klas, maar tweederde heeft ze nog nooit gebruikt.

QuizStud wil hen helpen zoeken naar nieuwe afwisselende lesmethoden en toetsen om leerlingen en studenten meer te motiveren en te betrekken bij de les. Op www.quizstud.com kunnen docenten zelf quizzen aanmaken met multiple choice vragen en antwoorden.
Docenten met weinig tijd of inspiratie kunnen via de QuizStore complete quizzen of vragen downloaden die door collega-docenten zijn gemaakt. Via het forum van de website kunnen ze ook allerlei aanvragen voor speciale quizzen indienen.
De vragen kunnen ze voorzien van afbeeldingen, video's of geluidsfragmenten om ze nog levendiger te maken. De quiz kan in de klas getoond worden via een beamer of smartboard. De studenten geven vervolgens via hun smartphone, tablet of laptop antwoord op de vragen
QuizStud onderscheidt zich van andere systemen doordat het een hoog spelkarakter heeft. De studenten zien tijdens de quiz real-time wat hun score en ranking is. Dit verhoogt de motivatie vanwege het competitie-effect.

Docenten kunnen op deze manier eenvoudig klassikaal toetsen of hun studenten de leerstof beheersen, zonder dat er meteen cijfers worden gegeven. Door te putten uit de opgebouwde database met vragen, kunnen ze vervolgens tijd besparen bij het samenstellen van tentamens. De quizzen kunnen namelijk eenvoudig worden geëxporteerd naar Word of PDF.

Smartaining Solutions is een organisatie die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van leuke maar ook leerzame digitale systemen. De missie is om spelenderwijs en op een creatieve manier de kennis van mensen te vergroten. De organisatie is gevestigd in Vlissingen maar biedt haar diensten wereldwijd aan.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over QuizStud kunt u contact opnemen met Rudy van Gelderen, Mob: 06-48260912
E-mail rgelderen@quizstud.com

Smartaining Solutions

plaats:
Vlissingen
website:
http://www.quizstud.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234