Duizenden hondenliefhebbers genieten van landelijke Dag van de Hond

Meer dan 7.000 bezoekers namen afgelopen zondag 22 mei deel aan de zesde landelijke Dag van de Hond. De Dag van de Hond was met meer dan 40 deelnemende locaties verspreid over heel Nederland een groot succes.

Tijdens deze dag kon iedereen, met of zonder hond, op meer dan 40 plaatsen in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van honden en allerlei vormen van hondensport. Tijdens deze dag zetten de deelnemende kynologen clubs, hondensportverenigingen en rasverenigingen gezamenlijk hun poorten open voor het publiek.

Doel van de Dag van de Hond is het publiek, met of zonder hond, kennis laten maken met alle leuke, gezonde en leerzame activiteiten die er met een hond gedaan kunnen worden.

Uit de vele positieve reacties van de bezoekers blijkt dat dit doel ruimschoots gerealiseerd is. Het was volop genieten. Veel bezoekers schreven zich alvast in voor een cursus met hun hond bij de plaatselijke kynologen club of hondensportvereniging.

Ook het thema van dit jaar 'Hond & Ras' bleek een succes bij het publiek. Er waren op veel plaatsen hondenrassenparade's met tientallen verschillende hondenrassen. Het publiek kon zelf verschillende spelvormen ervaren en proberen met de hond.
Veel ouders waren aanwezig met hun kinderen om meer te leren over de omgang tussen kinderen en honden. Op de speciale website www.dagvandehond.nl konden de kinderen daarna thuis een "Kind & Hond-Kwis' maken en een persoonlijke oorkonde winnen.

Ook de kleurplatenwedstrijd voor kinderen en de Kennis Quiz voor volwassenen waren een succes. Hiermee waren ter plaatse prijzen te winnen. Ieder bezoeker ontving aan het einde gratis de speciale Dag van de Hond-informatie draagtas.
De Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van (ras)honden en hondensport in Nederland, is initiatiefnemer van de landelijke 'Dag van de Hond'. Gezien het grote succes de afgelopen zes jaren blijkt het dat er behoefte is aan een dergelijk evenement. De Raad van Beheer heeft meteen na afloop besloten om gezien het grote succes ook volgend jaar de Dag van de Hond te gaan organiseren. We zien alle hondenliefhebbers graag terug volgend jaar!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via dagvandehond@raadvanbeheer.nl
Contactpersoon organisatie: Paul Peeters, telefoon 06-51 51 17 56.

Raad van Beheer Op Kynologisch Gebied in Nederland

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.raadvanbeheer.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234