Innovatie in het melkschap: Campina 'Actieve Dag' helpt bij aanvullen

Onderzoek wijst uit: kwart moeders twijfelt of kind voldoende vitamine D en ijzer binnenkrijgt

Elke dag gezonde, gevarieerde voeding levert voldoende voedingsstoffen voor jong en oud. Toch is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Zo blijkt uit onderzoek dat een derde van de Nederlandse kinderen een tekort heeft aan vitamine D1. Daarnaast krijgen veel jonge kinderen te weinig ijzer binnen2. Daarom introduceert Campina 'Actieve Dag': al het goede van halfvolle melk met éxtra vitamine D en ijzer.

IJzer en vitamine D halen we dagelijks uit onze voeding. Daarnaast maakt ons lichaam een belangrijk deel van de benodigde vitamine D zelf aan onder invloed van zonlicht. Het Voedingscentrum3 adviseert om dagelijks, tussen elf en drie uur 's middags, minimaal een kwartier tot een halfuur buiten te zijn. Hoewel vrijwel alle moeders dit wel weten (97%)4, haalt slechts de helft van hen deze norm. Bovendien twijfelt een kwart van de moeders of hun kind wel voldoende vitamine D en ijzer binnenkrijgt. Ruim de helft van de kinderen krijgt dagelijks voedingssupplementen.

Het belang van vitamine D en ijzer
"Campina Actieve Dag is een halfvolle verse melkdrank, van nature vol proteïne en calcium, met extra vitamine D en ijzer. Eén glas Campina Actieve dag levert 80 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine D en 17 procent ijzer," aldus Bianca Faaij, Brand Manager Campina. "Vitamine D draagt bij aan het onderhoud van onze botten en tanden en helpt bij het functioneren van onze spieren en het immuunsysteem. IJzer levert een positieve bijdrage aan de vermindering van vermoeidheid en ondersteunt de mentale ontwikkeling van kinderen. Dit product is hiermee niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen relevant. Het Voedingscentrum adviseert met de Schijf van Vijf om dagelijks twee tot drie porties melk of melkproducten te consumeren. Campina Actieve Dag heeft al het goede van melk met extra vitamine D en ijzer."

1 http://jn.nutrition.org/content/early/2015/02/18/jn.114.208280.abstract
2 http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/onderzoek-de-inname-van-ijzer-bij-jonge-kinderen-in-europa.aspx
3 http://www.voedingscentrum.nl/Assets/Uploads/Documents/Eten%20en%20gezondheid/Vitamines/Basisartikel%20Voedingsnormen%20en%20suppletieadviezen%20vitamine%20D_def.pdf
4 Bron: Panelwizard, februari 2016. Onderzoek uitgevoerd onder 1047 vrouwen in de leeftijd van 20 jaar en ouder, met één of meerdere kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, in opdracht van Campina.

Geplaatst in:

FrieslandCampina

plaats:
Amersfoort

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234