Provincie Limburg populairste provincie voor vakantie in eigen land

Coevorden - De provincie Limburg is de populairste provincie voor een vakantie in eigen land. Dit blijkt uit een onderzoek onder 349 bezoekers van vakantieparkenwebsite ParkAanbiedingen.nl. Tevens kwam uit dit onderzoek naar voren dat Landal GreenParks veruit de populairste bungalowparkketen is. Het binnenzwembad erg veel gebruikt wordt en veel vakantiegangers buiten de deur eten. Grootste ergenis: Een slecht schoongemaakte bungalow.

In Limburg bevinden zich erg veel vakantieparken in het zogenaamde topsegment. Dit zijn parken die beschikken over erg veel faciliteiten, of erg luxe bungalows. Niet vreemd dat onze meest zuidelijke provincie met 23.7% de meest populaire vakantieprovincie is onder landgenoten. Ook Gelderland(19%), Zeeland(16,9%), Drenthe(14,2%) en Noord-Brabant(13,1%) zijn erg in trek. Opvallend is dat er op de andere provincie belangrijk minder werd gestemd.

Horecabedrijven varen wel bij een vakantiepark in de regio. 35% van de vakantiegangers gaat 2 keer per week uit eten en ruim 11% vrijwel iedere dag. Slechts 5,2% gaf aan tijdens hun verblijf geheel niet uit eten te gaan.

Naast dat de bungalowparkketen de meest parken in Nederland aanbiedt, kwam Landal GreenParks in dit onderzoek met kop en schouders naar voren als de beste bungalowparkketen. De keten kreeg maar liefst 49,4% van de stemmen. Tweede en derde werden respectievelijk Center Parcs(25,9%) en Roompot Vakanties(14,9%). De andere op de Nederlandse markt aanwezige aanbieders bleken aanzienlijk minder goed te scoren.

Meer dan 82% van de bungalowgasten maakt gebruik van het binnenzwembad tijdens hun vakantie, maar ook het restaurant en de snackbar zijn belangrijke faciliteiten die in een behoefte voorzien. Ondanks dat veel vakantieparken beschikken over een tennisbaan, gaf maar slechts 4% aan hier gebruik van te maken. Hiermee is de tennisbaan de minst populaire onder onderzochte faciliteiten.

Ruim 35% van de Nederlandse bungalowpark gasten, boekt 2 keer per jaar, overigens scoorde 1 keer per jaar in dit onderzoek even hoog. Ondanks de economische crisis stemde toch 22,4% van de vakantiegangers zelfs vaker dan 2 keer per jaar een bungalow op een vakantiepark te huren. Hieruit blijkt wel dat bungalowvakanties zeer gewild zijn. Dit is vooral het geval bij gezinsvakanties, bijna 60% gaat namelijk in deze samenstelling op vakantie, maar ook een "vakantie samen" scoorde behoorlijk met 25%.

ParkAanbiedingen.nl

plaats:
Coevorden
website:
https://parkaanbiedingen.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234