Financiële prikkel en aandacht stuwen WGA-uitstroom naar 30%

Nijmegen, 23 mei 2016

Besparing van enkele tonnen per bedrijf mogelijk
Financiële prikkel en aandacht stuwen WGA-uitstroom naar 30%

Extra aandacht, actief her-beoordelen en een fikse financiële prikkel zorgen ervoor dat er een WGA-uitstroom is te realiseren van bijna 30%. Volgens Acture, de grootste private uitvoeder van de Ziektewet en WGA-specialist, is daarbij het privaat uitvoeren van de WGA een stuk succesvoller dan de publieke oplossing. Bovendien is er de verwachting dat de WGA-uitstroom kan oplopen tot 40%. Het goed uitvoeren en beperken van de WGA levert bedrijven een lagere last op van gemiddeld 100.000 euro per WGA-dossier.

UWV en vergelijkbare uitvoerders lopen tientallen procenten achter
Maudie Derks, directeur van Acture: "Sinds jaar en dag zorgen wij ervoor dat zieke werknemers weer gaan doen wat ze eigenlijk willen: werken! Het principe is feitelijk hetzelfde, namelijk aandacht besteden aan de werknemer. Of we dat nu voor de Ziektewet doen of voor de WGA. Onafhankelijk onderzoek liet eerder al zien dat Acture in uitvoering Ziektewet 50% succesvoller is dan UWV. De toepassing van de onze methode in de WGA laat vergelijkbare resultaten zien met een realisatie van 30% uitstroom ten opzichte van 5,5 % bij het UWV en 18% bij vergelijkbare uitvoerders WGA."

Opbrengst 100.000 euro per WGA-geval
Zij vervolgt: "Wil je iemand uit de WGA krijgen dan moet je actief her-beoordelen, bezwaar aantekenen bij UWV zodat iemand een ander soort uitkering gaat krijgen en vooral ook re-integreren. Maar het belangrijkste is dat we de werkgever, die tegenwoordig kan kiezen uit veel verzekeringsoplossingen, zelf mee laten profiteren. Door de WGA-last slechts deels te verzekeren loopt de werkgever risico maar plukt hij ook meteen de vruchten bij succes. Dit zorgt ervoor dat de werkgever niet alleen toekijkt maar ook gaat meewerken aan een oplossing. Hij heeft immers een direct financieel belang bij effectieve schadelastbeheersing en re-integratie. Omdat een WGA-dossier gemiddeld Euro100.000 kost loopt de besparing al gauw op van enkele tonnen tot miljoenen euro's per bedrijf." 

Noot voor de redactie (niet voort publicatie):
Voor nadere informatie kun je terecht bij
David Gribnau, public relations
T. 035 533 72 26
M.  06-20415329
E. david@gribnau.com
 
Acture
Acture is sinds eind 2008 actief in de markt van het uitvoering geven aan eigenrisicodragerschap Ziektewet voor de uitzendbranche. Vanaf 2011 is de dienstverlening uitgebreid naar de andere sectoren in Nederland. Daarnaast voert Acture ook de WGA en WW uit voor eigenrisicodragers. Met ruim 70.000 dossiers per jaar is Acture na UWV de grootste uitvoerder van sociale zekerheid in Nederland.

Acture

plaats:
Nijmegen
website:
www.acture.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234