Nominaties De Lokale Omroep Awards 2016 bekend

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep Awards 2016, de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen.
Er zijn 25 genomineerden in de categorieën: Radio, Televisie, Crossmediaal, Presentatietalent, Nieuws en Actualiteiten.

In totaal zijn er 225 programma's van 82 verschillende lokale omroepen ingezonden. Het percentage deelnemende omroepen is daarmee gelijk aan vorig jaar.

Lokale media verwoorden de stem van de bevolking maar zijn ook de waakhond van de lokale democratie. Daarom is een goede nieuwsvoorziening in de regio zo belangrijk. De lokale omroepen pakken hierin duidelijk hun rol.
De genomineerde TV programma's zijn niet alleen inhoudelijk sterk en origineel maar de jury is dit jaar zeer te spreken over camerawerk en montage. Hierin is duidelijk een groei te zien. Radio is nog steeds een belangrijke kweekvijver voor jong talent. Ook dit jaar heeft de jury weer nieuwe talenten ontdekt die met de juiste begeleiding en coaching een mooie toekomst in de media kunnen hebben.

Eerder zijn al de nominaties voor de titel "De Lokale Omroep van het Jaar 2016" bekend gemaakt.

Een overzicht van alle genomineerden is te vinden op: http://www.olon.nl

Op vrijdag 10 juni 2016 worden de Awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van De Week van De Lokale Omroep (4 t/m 10 juni 2016). Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd voor lokale omroepmedewerkers.
Een overzicht van deze activiteiten is te vinden op: http://www.olon.nl

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van De Week van de Lokale Omroep en De Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma's verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 263 publieke lokale omroepen in Nederland.

Jury
De jury van De Lokale Omroep Awards 2016 bestaat uit:
Juryvoorzitter: Toine van Peperstraten (FOX tv en SBS6)
Onderdeel Programma's: Bart Jan Cune (538 nieuws), Astrid de Jong (radiopresentator, o.a. Radio1), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM) en Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal).
Onderdeel De Lokale Omroep van het Jaar: Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (directeur Radio NPO) en Michiel Bosgra (directeur Studio040, De Lokale Omroep van het Jaar 2015)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
OLON (tel: 035-8200383), Marie-José van den Berg (06-55695913) of Ilja Geukers (06-55695915)
info@olon.nl

OLON

plaats:
Hilversum
website:
http://www.olon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234