Een unieke veiling van veelbelovende jonge paarden

RANDERS, Denemarken, May 22, 2016 /PRNewswire/ --In Denemarken zal voor het eerst een uitzonderlijke selectie jonge springpaarden worden verkocht via een internetveiling. Het gaat om paarden met grote capaciteiten zowel voor de springsport als voor de jacht. De veiling wordt gehouden door Campen Auktioner die de nodige interesse uit het buitenland verwacht.   
Elf getalenteerde springpaarden worden in een gezamenlijke veiling via het internet te koop aangeboden: een compleet nieuw verkoopconcept. Het is een aanpak die nog niet eerder in Denemarken met dit soort paarden is uitgeprobeerd. De bijzondere selectie jonge paarden is samengesteld door de welbekende springruiter, Charlotte Schreiber, die ze voor haar klanten verkoopt. De paarden zullen belangstelling genieten van zowel Deense als buitenlandse ruiters. Sommige paarden zijn duidelijk zeer geschikt voor de jacht, wat met name populair is in de VS.
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160519/369742 )

'We hebben een groep jonge paarden van drie tot vijf jaar oud samengesteld, en voor maar één daarvan is eerder geadverteerd, dus het is een volledig nieuwe voorraad paarden waar mensen nog geen informatie over hebben. Elk paard heeft uitstekende kwaliteiten voor zijn specifieke markt. We weten bijvoorbeeld dat Amerikaanse liefhebbers vaak in Europa hun nieuwe paard voor de jacht vinden,' zegt Charlotte Schreiber.
Afstammelingen van Grand Prix-winnaars en andere kampioenschappen  
Tot de verzameling behoren twee driejarigen, waarvan er een afstamt van een internationale Grand Prix-hengst. Bij de vierjarigen zit een merrie van de tophengst Cannavaros, iets wat men normaal niet ziet in de bloedlijn van Deense springpaarden. Van de vijfjarigen heeft er een reeds de 120 cm-klasse gewonnen, en een ander kwalificeerde zich voor het kampioenschap met een score van 8,5. Campen Auktioner kijkt vol spanning en trots uit naar het evenement, en verwacht een sterke belangstelling van zowel Deense als buitenlandse kopers:
'Wij hebben een aantal zeer sterke marketingplatforms die tot ver buiten de Deense grenzen reiken. Bovendien is het idee van het verkopen van paarden via een veiling in het buitenland veel bekender dan in Denemarken. We verwachten dat deze paarden veel belangstelling krijgen omdat er een wereldwijde vraag is naar goede jonge paarden,' zegt Finn Campen.
Voor het gemak van de kopers  
Al het voorbereidende werk voor de veiling is voltooid. Er zijn foto's en video's van de paarden gemaakt, er zijn röntgenfoto's gemaakt en ze zijn medisch onderzocht. Wanneer kopers een paard willen uitproberen, weten ze al precies hoe het er met de gezondheid voor staat.
'Het enige wat ze dan nog hoeven te beslissen is of het rijden ervan ze al dan niet bevalt,' zegt Charlotte Schreiber.
-----------------------
Snelkoppeling naar YouTube-film: http://ow.ly/UMyB300mlsb
Snelkoppeling naar de catalogus: http://ow.ly/E2o1300mlkU
Snelkoppeling naar het veilinghuis:http://www.campenauktioner.dk
Snelkoppeling naar DropBox met meer foto's, film,  documenten:http://ow.ly/QK4D300mlcm

 
Contact: 
Annette Kjaer +45-2254-3543 
pr@campenauktioner.dk

 
Showruiter/verkoper 
Charlotte Schreiber 
charlotteschreiber@hotmail.com 


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160519/369742


Campen Auktioner

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234