Derde Batouwe Minder Validen Golf-toernooi op 21 mei in Zoelen

Vandaag, 21 mei wordt op Golfbaan De Batouwe in Zoelen het Batouwe Minder Validen Golf-toernooi gespeeld.
Dit bijzondere toernooi voor golfers met en zonder fysieke bewerking vindt voor de derde keer plaats.

Het toernooi begint om 10.30 uur met een golfclinic voor para-olympische sporters die dit jaar deelnemen aan de para-olympische spelen in Rio de Janeiro.
Ook nemen voormalige para-olympische sporters deel die reeds goud hebben behaald.

Vanmiddag wordt een golfclinic gehouden voor cliënten van het Toon Hermanshuis en revaliderende patiënten van Ziekenhuis Rivierenland te Tiel.

Om 13.00 uur start het toernooi voor circa 110 golfers met en zonder fysieke beperking.
Aan de beste paragolfer reikt Jack van Gelder op zijn enthousiaste wijze namens de BMVG een prachtig sculptuur uit, maar ook de beste EDGA-golfer ontvangt van Jack een door Joost Luiten gesigneerd shirt en de overall winnaar ontvangt de wisselbeker uit zijn handen, evenals diverse door Callaway ter beschikking gestelde mooie prijzen waar je als golfer echt wat aan hebt.
Aruba stimuleert al deze ontwikkelingen en stelt om die reden een aantal vluchten naar haar eiland ter beschikking om haar maatschappelijke betrokkenheid bij dit project te bevestigen.

De Dirk Kuyt Foundation heeft vandaag een zeer bijzondere aankondiging. Zij gaan met de BMVG samenwerken en diverse landelijke golfclinics organiseren voor minder validen, te beginnen op De Batouwe in Zoelen.

Last but not least is er door De Waal Autogroep een nieuwe A1 ter beschikking gesteld als prijs voor een hole in one.

Iedereen is van harte welkom op De Batouwe in Zoelen. Toegang gratis.

De stichting BMVG zet zich maximaal in om een breder maatschappelijk draagvlak te realiseren voor minder valide golfers.
Golf is fysiek laagdrempelig voor nagenoeg alle vormen van fysieke en mentale beperkingen waardoor het een ideale sport is. Golf draagt bij aan de revalidatie, gezondheidsontwikkeling, zelfrespect, zelfredzaamheid en sociaal welzijn.

Op 20 augustus aanstaande wordt ook voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap voor minder valide golfers gehouden op De Batouwe.

Stichting Batouwe Mindervalidengolf

plaats:
Zoelen
website:
http://www.bmvg.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234