Lezing Anton Horeweg: 'executieve functies en onderwijs'

Hoe kunnen ouders van kinderen met ADHD en hun leraren elkaar in de dagelijkse praktijk beter begrijpen? Deze vraag staat centraal in de lezing die Oudervereniging Balans en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) op 25 mei organiseren in De Bilt met leerkracht en auteur Anton Horeweg.

De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar de werking van de hersenen. Hieruit is gebleken dat veel kinderen met gedrags- of ontwikkelingsstoornissen problemen hebben in de executieve functie circuits in de hersenen.

Anton Horeweg legt in zijn lezing uit wat executieve functies zijn en wat je ervan merkt in het dagelijks (school)leven. Voor ouders een unieke kans om vanuit de klas te horen wat je kind meemaakt. Voor leerkrachten een kans om te leren wat je kunt doen of juist niet, om deze kinderen te ondersteunen op het gebied van gedrag en leren.

Over Anton Horeweg
Anton Horeweg is gedragsspecialist (Master SEN) en ruim dertig jaar leraar in het basisonderwijs. Hij is auteur van de handboeken 'Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs' en van 'Gedragsproblemen in de klas in het voortgezet onderwijs'. Hij heeft de is ook de maker van de website www.gedragsproblemenindeklas.nl. Hij heeft zitting in Expertteams van Project Leer-Kracht (NCOJ) en Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KC- KJP). Daarnaast is hij veelgevraagd spreker op scholen en congressen.

Meer informatie en aanmelden: https://balansacademy.nl/cursus/lezing-executieve-functies-en-onderwijs

Datum: 25 mei 2016
Locatie: Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt
Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur
Prijs: Gratis voor leden van Balans en NVA, Euro 10,- voor niet-leden

Geplaatst in:

Meer informatie: Swanet Woldhuis, Swanet.woldhuis@balansdigitaal.nl

Oudervereniging Balans

plaats:
De Bilt
website:
http://www.balansdigitaal.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234