Chris Anderson aanwezig bij onthulling thema TEDxAmsterdam 2016

TEDxAmsterdam onthulde afgelopen donderdag bij partner Clifford Chance twee sprekers en het thema van 2016: New Power.
Niemand minder dan Chris Anderson, de man achter het TED Imperium, gaf een talk en lanceerde de Nederlandse versie van zijn boek TED TALKS (de TED-methode, dat hij uitgereikt kreeg van TEDxAmsterdam oprichter Jim Stolze.

NEW POWER
TEDxAmsterdam vraagt met het thema aandacht voor de wereldwijd veranderende machtsverhoudingen. Wie of wat zijn de new powers die aan de macht zijn? Welke technologische en maatschappelijke ontwikkelingen veranderen de verhoudingen tussen mens en machine, tussen burger en staat, tussen natuur en cultuur? Hoe kunnen deze nieuwe machten worden ontwikkeld en gecontroleerd in een snelle en verbonden wereld? Hoe ontwikkelen we een maatschappij waarin new powers worden ingezet om de wereld te verbeteren?

Programmadirecteur Monique van Dusseldorp over het thema:
''TEDxAmsterdam kijkt dit jaar samen met wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en denkers naar macht. De superkrachten van de technologie, de kracht van het netwerk en de kracht van het individu - op 18 november vertellen onze sprekers welke new powers zij zien en hoe we die kunnen inzetten."

De eerste sprekers gaan de uitdaging aan om op 18 november hun ideeën met betrekking tot New Power met ons te delen:

KHAMA ROGO
Sommige mensen zeggen dat Afrika iets van het westen kan leren als het gaat om gezondheidszorg. Maar is dat wel zo? Of kunnen wij leren van de manier waarop gezondheidszorg is ingericht in Afrika?
Als autoriteit op dit gebied neemt Khama Rogo ons mee in zijn visie op hedendaagse Afrikaanse gezondheidszorg, een beeld dat wellicht anders is dan dat wat we tot nu toe kenden.

SIGRID KAAG
Hoe bereiken we wereldvrede? Is wereldvrede mogelijk of is het een illusie? De Nederlandse Verenigde Naties-diplomaat Sigrid Kaag spreekt over de rol van vrouwen in de VN-vredesmacht. Kaag studeerde Internationale Relaties en Filosofie en is eind 2014 benoemd tot speciaal VN-gezant voor Libanon. Eerder was zij bij de VN verantwoordelijk voor de ontwapeningsmissie en het vernietigen van chemische wapens in Syrië.

Op 18 november 2016 vindt de 8e editie van TEDxAmsterdam plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam en zullen diverse sprekers hun ideeën delen over New Power.

Geplaatst in:

TEDxAmsterdam Foundation

plaats:
Amsterdam
website:
http://tedx.amsterdam/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234