Synappz Mobile Health integreert als eerste in Nederland Apple's CareK

Synappz Mobile Health heeft de medische app 'ZwApp' geïntegreerd met CareKit, de onlangs geïntroduceerde open-source technologie van Apple om medische apps mee te ontwikkelen. ZwApp is de award-winning app waarmee zwangeren eenvoudig deskundige informatie en adviezen op het juiste moment van de zwangerschap kunnen verkrijgen. ZwApp is een samenwerkingsverband tussen Synappz Mobile Health, VSV De Slinge en het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem en wordt momenteel landelijk uitgerold. De uitbreiding met CareKit-technologie betekent dat zwangeren die de app gebruiken nu eenvoudig hun 'Zorgteam' kunnen samenstellen, en relevante informatie zoals e-mailadres en telefoonnummer kunnen opslaan. Vervolgens kunnen zij hun medisch profiel via CareKit eenvoudig delen met de leden van hun Zorgteam. Gebruikers van de app kunnen personen aan hun Zorgteam toevoegen in de categorie ouder/verzorger, partner, gynaecoloog, kinderarts, verloskundige, of verpleegkundige.

"Steeds meer zwangeren weten ZwApp te vinden waardoor we een stormachtige groei doormaken. Het is belangrijk om functionaliteiten te blijven ontwikkelen die van waarde zijn voor de gebruikers. CareKit maakt het mogelijk om op gestandaardiseerde wijze deze functionaliteiten toe te voegen", stelt Bob de Graaf, Senior Mobile Developer en Project Lead van ZwApp. "Mooi is dat CareKit open source is, dus ook wij kunnen ons steentje bijdragen aan verdere ontwikkeling ervan. Dit is slechts een eerste stap en we hebben hoge verwachtingen van CareKit in combinatie met onze medische apps. We zijn al aan de slag om nog meer CareKit-functionaliteiten in ZwApp te bouwen", aldus De Graaf.

"Wij waren vanaf de aankondiging van CareKit erg enthousiast over het framework en zijn, toen de technologie twee weken geleden beschikbaar kwam, meteen aan de slag gegaan", aldus Erik van der Zijden, CEO van Synappz Mobile Health. "Apple heeft een duidelijke focus voor hun technologie op het gebied van gezondheidszorg en dat sluit nauw aan bij de onze: zorg verbeteren door technologie en breed beschikbaar maken voor patiënten. Wij zien CareKit als een volgende stap op die reis, naast HealthKit en ResearchKit".

ZwApp met CareKit-integratie is momenteel beschikbaar in de App Store.

Over Synappz Mobile Health
Synappz Mobile Health ontwikkelt en implementeert innovatieve mobile health oplossingen voor patiënten, zorgprofessionals, zorginstellingen, farmaceutische bedrijven en patiëntenorganisaties. We dromen ervan om mobile health oplossingen te maken die levens redden, en deze toegankelijk te maken voor iedereen.

U kunt meer informatie vinden over ZwApp via www.zwapp.info. Informatie over Apple's CareKit vindt u op www.apple.com/nl/carekit. U kunt Synappz contacteren via info@synappz.nl, of via +31 6 109 301 40.

Synappz Mobile Health

plaats:
Zaltbommel
website:
http://synappz.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234