LOUIS XIII Cognac: L'ODYSSEE D'UN ROI, een ode aan het avontuur

PARIJS, May 19, 2016 /PRNewswire/ --VANAF SEPTEMBER 2016 WORDEN DRIE ULTIEME MEESTEWERKEN, EEN ZELDZAME MIX VAN LOUIS XIII, ONTWORPEN DOOR HERMÈS, PUIFORCAT EN SAINT-LOUIS, DOOR SOTHEBY'S GEVEILD. ALLE OPBRENGSTEN KOMEN TEN GOEDE AAN THE FILM FOUNDATION, EEN STICHTING DIE DOOR MARTIN SCORCESE WERD OPGERICHT OM HET FILMISCH ERFGOED TE BEWAREN.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150115/169603 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160518/369467 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160518/369473 )

LOUIS XIII-cognac, een van 's werelds meest legendarische Grande Champagne-cognacs onthult vol trots L'ODYSSÉE D'UN ROI als eerbetoon aan het erfgoed van avontuur en ontdekking. Het unieke samenwerkingsproject is geïnspireerd door de eerste leveringen van LOUIS XIII in de late jaren 1870 en door de iconische reizen die daarop volgden. Meer dan 50 individuele ambachtslieden wijdden meer dan 1000 uur aan de productie van deze bijzondere creaties.
"Het resultaat is een waarlijk geniaal kunstwerk, een echt eerbetoon aan vakmanschap en tijd. En net als het creëren van een LOUIS XIII vereist het bewaren van klassieke films tijd, finesse en zorg", vertelt Ludovic du Plessis, Global Executive Director van LOUIS XIII.
Sotheby's zal elk meesterwerk veilen in New York (10 september 2016), Hongkong (1 oktober 2016) en Londen (16 november 2016). De opbrengst komt ten goede aan THE FILM FOUNDATION, een non-profitorganisatie die werd opgericht door Martin Scorsese en een aantal andere vooraanstaande filmmakers en die zich ten doel stelt om klassieke films te behouden en te herstellen om hun overleving voor toekomstige generaties te garanderen.
"We zijn LOUIS XIII dankbaar voor hun steun aan THE FILM FOUNDATION", zegt Martin Scorsese. "De stichting werkt aan het behoud van films en beschermt het filmische erfgoed dat we allemaal delen. De samenwerking met LOUIS XIII is een uitstekende manier om de programma's van de stichting op het gebied van behoud, voorlichting en tentoonstellingen te benadrukken. Het maakt niet uit waar of wanneer een film werd gemaakt, of dat nu een eeuw of tien jaar geleden is; de stichting wil ervoor zorgen dat alle films overleven, zodat ze bekeken kunnen worden door toekomstige generaties."
Over de reizende tentoonstelling vóór de veilingen:
Na presentaties in Beijing, Shanghai en Hongkong wordt L'Odyssée d'un Roi tentoongesteld in New-York (mei-juni), Singapore (eind juli), Londen (september) en Parijs (oktober).
Het meest actuele reisschema is te zien op http://www.LOUISXIIIOdyssee.com  
Over LOUIS XIII-cognac: De LOUIS XIII-cognac werd geboren in 1874. Elke karaf wordt tijdens vier generaties van keldermeesters over meer dan 100 jaar gecreëerd. De druiven voor de cognac groeien in de kalkrijke bodem van de Grande Champagne, het meest gewilde deel van de Cognacstreek in Frankrijk. De cognac is een ingewikkelde alchemie van maximaal 1.200 eaux-de-vie, waarvan de jongste ten minste 40 jaar oud is. De unieke mix roept impressies en geuren op van mirre, honing, immortelle, pruim, kamperfoelie, houtschors, leer en passievrucht. LOUIS XIII-cognac is de ultieme uiting van de beheersing van de tijd.
DRINK VERANTWOORD
Meer informatie en afbeeldingen op : http://press.louis-xiii.com/odyssee
Bron: LOUIS XIII COGNAC
Interview met Odyssée: https://youtu.be/jM64bshgPM8
Interview met Martin Scorsese: https://youtu.be/SeNKGGA1AQ8
Interview met Ang Lee: https://youtu.be/a4KQrsX0hz4   
Interview met Wes Anderson: https://youtu.be/7NvnptDfmb4


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150115/169603http://photos.prnewswire.com/prnh/20160518/369467http://photos.prnewswire.com/prnh/20160518/369473


LOUIS XIII COGNAC


CONTACT: Contactpersoon: Caroline Sarrot-Lecarpentier - GlobalCommunication Director - csl@remy-cointreau.com, +33-01-44-13-44-13

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234