Showpad haalt 50 miljoen dollar op bij Insight Venture Partners in 3e kapitaalronde

Kondigt integraties aan met Gmail en Salesforce om marketingen sales teams productiever te maken

SAN FRANCISCO, 19 Mei 2016 /PRNewswire/ -- Showpad, het toonaangevende Content Activatie Platform, maakte vandaag bekend dat het 50 miljoen dollar heeft opgehaald bij Insight Venture Partners. Ook investeerders van het eerste uur Dawn Capital en Hummingbird Ventures nemen deel aan deze nieuwe investeringsronde. De extra middelen zullen gebruikt worden om Showpad's positie als marktleider te verstevigen, de groei van zijn sales en marketing teams te versnellen en zijn platform uit te breiden.

Het verse kapitaal is een logisch gevolg van de exponentiële groei die Showpad heeft gekend. Het bedrijf heeft haar inkomsten de voorbije vier jaar telkens meer dan verdubbeld. Met honderden klanten wereldwijd, waaronder BNP Paribas, Coca-Cola Enterprises, Atlas Copco, Johnson & Johnson, Kimberly-Clark en KPN, helpt Showpad elk bedrijf om het potentieel van hun content naar boven te brengen. Vandaag de dag ligt de focus van het platform nog grotendeels op het verbeteren van de effectiviteit en productiviteit van sales en marketing teams. Maar op dit moment worden er reeds nieuwe toepassingen ontwikkeld om de bredere content uitdaging, waarmee elk bedrijf vandaag te maken heeft, aan te pakken.

"Analysten(([1])) schatten dat 60 tot 70 procent van alle bedrijfscontent (presentaties, brochures, filmpjes enz. voor onder meer salesondersteuning en training) nooit gebruikt wordt, grotendeels omdat het vaak onvindbaar of gewoon niet relevant is. We hebben Showpad ontwikkeld om dat probleem op te lossen en er het enige platform van te maken dat de effectiviteit van bedrijfscontent verhoogt door het ongelooflijk eenvoudig te maken om het juiste materiaal te vinden, gebruiken, delen en analyseren" zegt Showpad co-CEO en co-founder, Pieterjan Bouten.

"De focus op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van onze oplossing heeft een fantastische basis gelegd voor groei en innovatie. Deze nieuwe financieringsronde zal Showpad's marktpositie als toonaangevend Content Activatie Platform verstevigen" zegt Showpad co-CEO en co-founder, Louis Jonckheere.

Anders dan bij traditionele oplossingen om content te delen zoals portals en content management systemen, is Showpad het enige platform waarop een gebruiker moeiteloos content kan vinden, presenteren en de daaropvolgende impact kan meten.

Showpad's huidige oplossingen zorgen er voor dat marketing en sales teams op één lijn zitten om zo efficiënt mogelijk samen te werken en de productiviteit te verhogen. Met Showpad kunnen sales teams op consistente wijze de meest relevante content presenteren en kunnen ze meer tijd spenderen bij potentiële en bestaande klanten. Dankzij krachtige analytics krijgen ook marketeers volledig inzicht in welke content het sales team gebruikt en welke impact deze heeft op de eindgebruiker. Verder geeft Showpad de marketeer terug de touwtjes in handen zodat er minder tijd verloren gaat voor sales bij het zoeken naar de juiste content.

Jeff Horing, co-founder en Managing Director bij Insight Venture Partners die zal zetelen in de raad van bestuur van Showpad, benadrukt: "Wij zijn zeer enthousiast om de bestaande investeerders, Dawn Capital en Hummingbird Ventures, te vervoegen om Showpad te helpen om optimaal te kunnen reageren op de snel groeiende vraag naar hun product. Showpad is een krachtige oplossing voor elke marketing en sales organisatie."

Norman Fiore, Partner bij Dawn Capital, voegt toe: "Het is fantastisch om deel uit te kunnen maken van één van Europa's grootste software-investeringen van dit jaar. Showpad heeft een spectaculair parcours afgelegd sinds het opgericht werd in 2011, met een impressionante groei van 100% jaar op jaar. Wij zijn in het verhaal gestapt in 2014 en nu we deze investering hebben afgerond, kijken we ernaar uit om nauw samen te werken met het management team, Hummingbird Ventures en de nieuwe investeerder, Insight Venture Partners. "

Showpad kondigt vandaag ook de lancering aan van twee nieuwe producten om haar huidige aanbod verder te versterken. Met 'Showpad voor Gmail' kunnen verkopers de meest relevante marketing content nu heel eenvoudig vinden en delen, zonder hun inbox te verlaten. Verder zal door een nieuwe integratie met Salesforce de juiste marketing content afhankelijk van het type sales deal worden aangereikt aan de verkoper.

Showpad voor Gmail:-- Met Showpad voor Gmail kunnen verkopers nu al het relevante
verkoopmateriaal raadplegen vanuit hun inbox, waarin ze het grootste
deel van hun dag spenderen. Content uit Showpad is toegankelijk in Gmail
om gepersonaliseerde e-mails te creëren, wat de snelheid verhoogt
waarmee verkopers met potentiële klanten kunnen interageren,
opportuniteiten kunnen stimuleren en potentiële deals kunnen opvolgen.
-- De integratie geeft verkopers inzicht in hoe potentiële klanten
interageren met hun e-mails en gedeelde content, zodat ze eenvoudiger
prioriteit kunnen geven aan bepaalde deals in de pipeline en hun
opvolging kunnen baseren op de getoonde interesse.
-- Showpad voor Gmail geeft marketing teams controle over alle content die
via deze weg gedeeld wordt en inzicht in hoe de content resoneert bij de
eindklant.

Showpad's Salesforce Integratie:-- Gemiddeld spenderen verkopers slechts 22% van hun tijd aan actief
verkopen. De rest gaat naar voorbereiding en administratieve taken zoals
het loggen van klanteninformatie in een CRM-systeem als Salesforce. Deze
informatie is vaak onnauwkeurig en onvolledig aangezien het pas wordt
ingegeven na de meeting of vaak zelfs op het einde van de werkdag.
-- Met Showpad's Salesforce integratie kunnen sales teams meer tijd
spenderen aan actief verkopen en zo betere resultaten boeken. In een
notendop kan je met de Salesforce integratie:

-- via Showpad eenvoudig contacten en leads toevoegen en raadplegen uit
Salesforce
-- alle content die gedeeld werd met potentiële klanten automatisch
loggen als een activiteit in Salesforce, wat zowel de verkoper als
de salesmanager diepgaande inzichten in elke deal geeft
-- zowel online als offline meetings loggen als een activiteit in
Salesforce
-- in Salesforce zien hoe je potentiële klanten interageren met de
content die je hen bezorgde, wat het mogelijk maakt voor verkopers
om te achterhalen hoe geïnteresseerd ze werkelijk zijn en op basis
hiervan een meer nauwkeurige salesforecast te maken
-- meerdere Salesforce instanties aan je Showpad account linken

Over Showpad

Showpad is 's werelds meest toonaangevende Content Activatie Platform. Deze SaaS oplossing maakt het ongelooflijk eenvoudig om je content te vinden, presenteren, delen en analyseren. Showpad zorgt ervoor dat Marketing en Sales beter op elkaar zijn afgestemd, zodat iedere communicatie naar de klant krachtiger en effectiever wordt en er betere resultaten kunnen worden gehaald. Showpad uitrollen is snel, eenvoudig en schaalbaar voor elk bedrijf.

Showpad, opgericht in 2011, activeert momenteel de content van meer dan 850 bedrijven waaronder Johnson & Johnson, Fujifilm, Audi, Intel en Kimberly-Clark. Showpad heeft twee hoofdkantoren in San Francisco en Gent, en kantoren in Portland en Londen. Voor meer informatie over Showpad, ga naarwww.showpad.com [http://www.showpad.com/] of volg Showpad op Twitter: @showpad.

Over Insight Venture Partners

Insight Venture Partners is wereldwijd één van de meest invloedrijke venture capital en private equity bedrijven dat investeert in snelgroeiende technologie- en softwarebedrijven die disruptieve veranderingen teweeg brengen in hun sector. Insight, dat werd opgericht in 1995, haalde reeds meer dan 13 miljard dollar op en investeerde wereldwijd in meer dan 250 bedrijven. Voor meer informatie over Insight en hun investeringen, ga naarwww.insightpartners.com [http://www.insightpartners.com/]

Over Dawn Capital

Dawn Capital is een venture capital bedrijf geleid door ondernemers, dat investeert in Europese startups in hun eerste groeifase. Het ondersteunt SaaS en Fintech bedrijven die technologieën ontwikkelen die bedrijven helpen om succesvoller te zijn. Dawn Capital investeert meestal tussen 2 en 5 miljoen in bedrijven die internationaal beginnen uit te breiden en op zoek zijn naar operationele ondersteuning en kapitaal. Dawn Capital's bedrijven portfolio bevat onder meer Showpad, Collibra, Gelato Group, iControl, Mimecast, Neo Technology en iZettle, en veel anderen in de running voor een plaatsje in deze lijst. www.dawncapital.com [http://www.dawncapital.com/]

(([1])) SiriusDecisions, 2014: https://www.siriusdecisions.com/Blog/2014/Jan/Its-Not-Content--Its-a-Lack-of-Buyer-Insights-Thats-the-Problem.aspx [https://www.siriusdecisions.com/Blog/2014/Jan/Its-Not-Content--Its-a-Lack-of-Buyer-Insights-Thats-the-Problem.aspx]


Showpad


CONTACT: kristin.allen@showpad.com


Web site: http://www.showpad.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234