Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten voor jaarlijkse collecte

Help mee in de strijd tegen spierziekten met twee uur per jaar

Van 11 t/m 17 september 2016 is de jaarlijkse collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds. In deze week zetten vrijwilligers door heel Nederland zich in voor de strijd tegen spierziekten. Het Prinses Beatrix Spierfonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Samen maken zij wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten mogelijk. Het fonds zoekt hiervoor in het hele land extra collectanten.

"Met de opbrengst van de collecte kunnen we een behandeling voor spierziekten dichterbij brengen. Voor één spierziekte hebben we een levensreddend medicijn gevonden en voor een aantal andere staan we aan de vooravond van een doorbraak. Met maar 2 uur per jaar kunnen we samen als collectant het verschil maken voor mensen met een spierziekten." aldus Joanna van Drongelen, hoofd collecte en vrijwilligersorganisatie bij het fonds.

Spierziekten tasten het hele leven aan
Spieren zitten overal in het lichaam. Men gebruikt ze voor alles: lopen, lachen, zoenen, ademen. Eén op de tachtig mensen in Nederland heeft een spierziekte. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de mensen met een spierziekte komt op jonge leeftijd in een rolstoel terecht. Sommige spierziekten zijn dodelijk, sommige erfelijk, en allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren en dus op het hele lichaam. Een ziekte die de spieren aantast, tast het hele leven aan en daarmee het hele leven van een persoon en het leven van de mensen om die persoon heen.

"Een levensreddend medicijn, technologie die de kwaliteit van leven verhoogt, hoop voor ouders en een beetje meer begrip in het dagelijkse leven, daar doen we het voor. En met de hulp van collectanten kunnen we dat blijven doen. Zo komen we samen een stapje dichterbij ons doel, alle spierziekten de wereld uit!"

Collectant worden?
Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich aanmelden via 070-3 607 607, collecte@spierfonds.nl of www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collecte

Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Rosemary Slagmolen, communicatiemedewerker Prinses Beatrix Spierfonds via r.slagmolen@spierfonds.nl of 070-3 607 607.

Over het Prinses Beatrix Spierfonds
Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich al 60 jaar in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het is ons doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, ons middel is wetenschappelijk onderzoek. We financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, naar een betere kwaliteit van leven voor patiënten nu. We kunnen dit alles doen dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.

Prinses Beatrix Spierfonds

plaats:
Den Haag
website:
http://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234