"Mensen kunnen een scheiding niet meer betalen"

Advocaat Mark Teurlings luidt de noodklok. De eigen bijdrage voor mensen die willen scheiden en in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand is enige tijd geleden verhoogd tot minimaal 340 euro per persoon.
Omdat gemerkt werd dat sommige mensen met lage inkomens de dupe zijn van de bezuinigingen van de overheid op de Raad voor Rechtsbijstand en een scheiding gewoonweg niet kunnen betalen, biedt advocaat Mr. Mark Teurlings sinds enige tijd aan de allerarmsten persoonlijk financieel te helpen. Afhankelijk van de inkomens geeft Teurlings al enige tijd een hoge korting van 340 euro waarbij getracht wordt de eigen bijdrage vergoed te krijgen van de gemeente als bijzondere bijstand. Als dat niet lukt doet hij de scheiding voor deze mensen helemaal kosteloos zoals uitgelegd op zijn site www.scheiden.nl

Op zijn weblog op Facebook (https://www.facebook.com/markteurlingsweblog) maakte Teurlings op 24 januari 2016 bekend dat hij de allerarmsten in Nederland helpt. Sindsdien is zijn bericht meer dan 1,1 miljoen keer bekeken, heeft het bericht meer dan 11.000 likes gekregen, is het meer dan 2.000 keer gedeeld en heeft het bijna 2.000 reacties opgeleverd. De behoefte aan hulp bij scheidingen voor arme mensen blijkt veel groter dan gedacht.

Waar Teurlings zelf helpt bij gezamenlijke echtscheidingsverzoeken via internet is gebleken dat er ook een grote groep mensen is waarbij de partners er niet samen uit komen, wel willen scheiden, maar dat vanwege de kosten niet kunnen. Teurlings verwijst tientallen mensen per dag naar collega's maar is van mening dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie met de Raad voor Rechtsbijstand onderzoek moet doen naar de gevolgen van de enorme verhoging van de eigen bijdragen en het leed dat daarmee wordt aangericht.

Mark Teurlings: "Arme mensen worden nu gedwongen bij elkaar te blijven omdat ze eenvoudigweg de eigen bijdrage en het verminderde griffierecht voor een echtscheiding niet meer kunnen betalen. Dat levert meer problemen op voor de maatschappij dan men heeft voorzien en ik ben van mening dat die eigen bijdrage moet worden teruggeschroefd naar het oude niveau. Als de overheid meer emotionele en financiële ellende wil voorkomen moet dat bovendien snel gebeuren. Waar eerst mensen niet konden scheiden omdat ze de woning door de crisis niet verkocht kregen zorgt nu de overheid voor een belemmering om te scheiden."

Teurlings biedt al meer dan 20 jaar Echtscheiding Online aan. Hij werkt met vaste all in tarieven zonder verborgen kosten. Op zijn website staat een gratis echtscheidingsconvenant en een gratis ouderschapsplan. Zijn methode werd niet hartelijk ontvangen in de advocatuur maar blijkt een uitkomst voor veel mensen die er samen uitkomen.

Teurlings & Ellens Advocaten

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234