Centrica neemt Brits moederbedrijf ENER-G Nedalo over

Grootste wkk-leverancier van Benelux nog steviger positie in decentrale energie

Centrica neemt Brits moederbedrijf ENER-G Nedalo over


Centrica plc heeft ENER-G Cogen International Limited, een toonaangevende leverancier en exploitant van warmte-krachtoplossingen (wkk), overgenomen van ENER-G Holdings plc. ENER-G Nedalo bv is een dochteronderneming van ENER-G Cogen International Limited.

Deze overname vormt de tweede van de twee prioritaire en aantrekkelijke klantgerichte overnames die in de afgelopen weken zijn aangekondigd door Centrica, samen goed voor ongeveer 350 miljoen. Op 21 april 2016 kondigde Centrica de overeengekomen overname van Neas Energy aan: een toonaangevende dienstverlener op het gebied van energiebeheer en omzetoptimalisatie voor decentrale activa in het eigendom van derden.

Positieve reacties over synergie
Jurgen Bergman, directeur ENER-G Nedalo, over de overname: "Ook voor ENER-G Nedalo als dochterbedrijf betekent dit een verdere versteviging van haar positie als dominante wkk-leverancier in de Benelux. Met de verbreding van het productenaanbod en diensten zullen we onze klanten nog beter van kunnen dienst zijn. Dat laatste is een continu streven binnen onze organisatie en is uiteindelijk waar het om gaat."

Reactie van Alan Barlow, directeur van ENER-G Cogen: "Het team van ENER-G Cogen International staat te popelen om integraal deel te gaan uitmaken van Centrica's Distributed Energy & Power. Wij zijn ervan overtuigd dat we met ons gedeelde aanbod van technologieën, onze kennis van de sector en het vermogen geïntegreerde, klantgerichte energie-oplossingen te leveren een sterke groeipositie kunnen innemen in de internationale wereld van decentrale energievoorziening."

Iain Conn, algemeen directeur van Centrica voegt hieraan toe: "We hebben de internationale onderneming Distributed Energy & Power in het leven geroepen, omdat de vraag naar WKK-producten en andere decentrale energietechnologieën toeneemt. Met deze overname verstevigen we onze positie als leverancier, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de internationale markten. Het team van ENER-G Cogen heeft een indrukwekkende staat van dienst als leverancier van zowel standaard- als maatoplossingen voor een uiteenlopend klantenbestand, van het eerste ontwerp tot de installatie, het beheer en onderhoud van de geleverde systemen. Deze overname vormt een belangrijke stap voorwaarts richting het versnellen van onze klantgerichte strategie teneinde te voldoen aan de vraag van onze zakelijke opdrachtgevers."

Over ENER-G Cogen International
- Het hoofdkantoor van de onderneming staat in Salford, Manchester, in het Verenigd Koninkrijk. ENER-G Cogen International Limited is opgericht in 1984.
- De onderneming heeft wereldwijd ongeveer 350 medewerkers in dienst en levert oplossingen voor uiteenlopende opdrachtgevers waaronder ziekenhuizen, universiteiten, supermarkten en recreatiecentra. Hun focus ligt op het ontwerpen, installeren, exploiteren en onderhouden van gasgestookte warmte-krachtkoppelingsystemen gesitueerd op industrie- en bedrijfsterreinen. De kernproductcatalogus bestaat uit een reeks in volledig eigendom zijnde standaard WKK-units van 25kW tot 530kW. De onderneming biedt bovendien op maat gemaakte systemen van 0,5MW tot 2,5MW en meer aan.
- WKK is een effectieve oplossing voor opdrachtgevers die kosten besparen en uitstoot verminderen door warmte en elektriciteit op het eigen bedrijfsterrein te genereren in plaats van te vertrouwen op de standaard gasaansluitingen en het elektriciteitsnet.

Over Centrica Distributed Energy & Power (DE&P)
- Met DE&P bundelt Centrica de expertise van de Power and Energy Construction Services teams in het Verenigd Koninkrijk en de deskundigheid van de leden van het Direct Energy team in de Verenigde Staten teneinde oplossingen op het gebied van decentrale energievoorziening te leveren aan bedrijven en andere grootverbruikers van energie. We zullen vóór 2020 naar verwachting een bedrag van 700 miljoen in de onderneming investeren.
- Momenteel bedienen we al meer dan 1.000 klanten verspreid over 3.700 locaties in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
- In november 2015 hebben we nog eens 164 klanten aan ons bestand toegevoegd met de overname van Panoramic Power in de Verenigde Staten. Dit betreft een wereldwijd toonaangevende energiebeheerder die een gepatenteerde, draadloze sensortechnologie heeft ontwikkeld en geleverd aan 750 locaties in 30 verschillende landen.

Geplaatst in:

Voor meer informatie of beelden in hoge resolutie kunt u contact opnemen met ir. Jurgen Bergman, directeur, 0297 - 29 32 00 of jurgen.bergman@energ.nl.

Daarnaast is het hoofdkantoor als volgt bereikbaar:
Centrica Investor Relations: +44 (0)1753 494900
Centrica Media Relations: +44 (0)1753 494105

Wij stellen het op prijs als u een pdf van uw gedrukte of link van uw digitale berichtgeving mailt.

ENER-G Nedalo

plaats:
Uithoorn
website:
http://www.energ.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234