Volop activiteiten bij zesde landelijke Dag van de Hond zondag 22 mei

Op zondag 22 mei wordt het startsein gegeven voor de zesde landelijke Dag van de Hond.
Tijdens de Dag van de Hond kan iedereen, met of zonder hond, op meer dan 40 plaatsen in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van (ras)honden en allerlei vormen van hondensport. De deelnemende kynologen clubs, hondensportverenigingen en rasverenigingen zetten dan gezamenlijk hun poorten open voor het publiek.

De eerdere edities van de Dag van de Hond waren een groot succes met in totaal ruim 40.000 bezoekers.

Doel van de Dag van de Hond is het publiek, met of zonder hond, kennis te laten maken met alle leuke, gezonde en leerzame activiteiten die er met een hond gedaan kunnen worden.
De Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van (ras)honden en hondensport in Nederland, is initiatiefnemer van de landelijke 'Dag van de Hond'.

Hond & Ras
Het thema van de zesde Dag van de Hond is 'Hond & Ras'. Op iedere locatie is er speciale informatie over de verschillende hondenrassen, aanschaf van een rashond en hoe je actief kunt zijn met je (ras)hond. Er is informatie over allerlei vormen van sport en spel met je hond en over de omgang tussen kinderen en honden. Op de speciale website www.dagvandehond.nl kunnen kinderen daarna thuis een "Kind & Hond-Kwis' maken en een persoonlijke oorkonde winnen.

Programma & locaties
Het programma voor bezoekers is op iedere locatie anders. Er zijn demonstraties gehoorzaamheid en hondensport zoals behendigheid of speuren. Er zijn parades van hondenrassen, er kunnen vragen gesteld worden aan een gedragsdeskundige, een voedingsdeskundige of een hondentrimmer over vachtverzorging.
Op iedere locatie is een kleurplatenwedstrijd voor kinderen en een kennisquiz waarmee prijzen te winnen zijn. Iedere bezoeker ontvangt bovendien gratis de speciale Dag van de Hond informatiedraagtas.
Op www.dagvandehond.nl is een overzichtskaart van alle locaties in Nederland en het activiteitenprogramma.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via dagvandehond@raadvanbeheer.nl
Contactpersoon organisatie: Paul Peeters, telefoon 06-51 51 17 56.

Het kan zijn dat u via de locale deelnemers al informatie of verzoeken ontvangen heeft. Voor bezoek aan locaties door de regionale pers kunt u contact opnemen met de contactpersonen van de deelnemende locatie. Een overzicht inclusief contactgegevens vindt u op de locatiekaart op www.dagvandehond.nl

Raad van Beheer Op Kynologisch Gebied in Nederland

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.raadvanbeheer.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234