China’s investeerders hamsteren internetadressen – Europa en de VS verliezen terrein

Keulen, 18-05-2016. Volgens actuele cijfers registreren Chinese investeerders meer dan de helft van alle nieuwe domeinnamen (54%) en ze liggen daarmee ver voor op kopers uit de VS en Europa. Deze ontwikkeling kan directe consequenties hebben voor ondernemingen die wereldwijd opereren, aldus Matthias Meyer-Schoenherr, Vice President Business Development bij 's werelds grootste domeinen handelsplaats Sedo.com.
"Domeinnamen zijn te vergelijken met de onroerendgoedmarkt: figuurlijk gesproken leggen de Chinese investeerders momenteel massaal de hand op nieuwe stukken land en kopen bovendien ook bestaande toplocaties op. Elk domein is uniek en het is dus niet vreemd dat korte en "catchy" .com domeinen voor miljoenen euro's vooral aan China worden verkocht"

Toenemende Chinese invloed op internet
China neemt heeft de markt van twee kanten in haar greep. Het gevolg is dat Peking door de vele registraties met nieuwe extensies (bijv ".club", ".top" of ".xyz") en de aankoop van vele reeds geregistreerde ".com" , ".co.uk" en ".de" adressen meer invloed krijgt. Tussen 2013 en 2015 nam het aantal domeinaankopen uit China met meer dan 400% toe.

Domeinen bieden verleidelijke charme als investering
De handel in domeinen is in het algemeen lucratief en toekomstgericht, zoals actuele Sedo-cijfers weergeven: de kostenbij de initiële registratie van internetadressen met nieuwe extensies - zogenaamde ngTLD (new generic Top Level Domains) - liggen gemiddeld rond de 60 Euro per domein. Daar tegenover staat dat de verkoopprijzen van ngTLD-domeinen, die via het platform van wereldmarktleider Sedo worden verhandeld, gemiddeld rond de 1500 Euro liggen.Deze ROI vooruitzichten maken de domeinhandel zeer aantrekkelijk.

Dit persbericht is uitgestuurd in opdracht van Sedo GmbH.

Uw contactpersoon voor verdere inlichtingen:

Christian Voss
Im Mediapark 6b
50670 Keulen
Duitsland
Tel +49 221 34030 208
Christian.voss@sedo.com
http://www.sedo.com

Sedo GmbH

plaats:
Keulen - Duitsland
website:
http://www.sedo.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234