Grote namen en aanstormende talenten op eerste editie Mandalafestival

Grote namen en aanstormende talenten uit tal van genres op eerste editie Mandala

Na STUFF. en Jungle by Night maakt Mandala een nieuwe lading van het ruim tweehonderd namen tellende muzikale programma bekend. Zo komen onder meer My Baby, RootsRiders, ROOG, Dimitri, DJ Isis, Reinier Zonneveld, Satori, Arjuna Schiks, Lady Aïda, Cairo Liberation Front en Nuno dos Santos (b2b met Bjorn Wolf) in het eerste weekend van juni naar het festival in Wanroij.

Techno, House, Hiphop, Afrobeat, Rock, Pop, Singer-songwriters. Op Mandala - het nieuwste festival van Extrema - is het allemaal te vinden. Grote namen, maar óók veel aanstormende talenten - nog niet opgepikt door het grote publiek - staan op het programma. Het is één van de speerpunten van het festival, dat de bezoeker graag zélf laat ontdekken.

Bands
Met My Baby haalt Mandala een van de spannendste bands van het moment naar Wanroij. Het Nederlandse/Nieuw Zeelandse drietal speelde al op Glastonbury en Sziget, kreeg ruimschoots aandacht op BBC Radio en sleepte onlangs een Edison in de wacht in de categorie Alternative voor beste album. Ook RootsRiders komt naar Mandala. Deze ijzersterke Bob Marley Tribute tourde al langs de grote poppodia van Nederland, waaronder De Melkweg, Effenaar, Grenswerk en de Stadsschouwburg van Nijmegen.

Andere gitaaracts op Mandala zijn onder meer The Super Soakers, Tigre Blanco, The Naked Sweat Drips en singer-songwriter Youri Lentjes. De laatste is bekend van zijn succesvolle optredens bij Giel Beelens 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. Eerder kondigde Mandala al de komst aan van het Afrobeatcollectief Jungle by Night en het Vlaamse STUFF. aan.

Elektronische muziek
Naast de bovenstaande bands, komen er ook junior én senior meesters van de elektronische muziek naar Wanroij. Dimitri bijvoorbeeld, een van de pioniers van de Nederlandse House. Maar ook DJ Isis en ROOG spelen op Mandala. Stuk voor stuk DJ's die al jaren aan de top van de Nederlandse elektronische muziekscene opereren. Ook leuk: de Eindhovense DJ Lady Aïda komt yogalessen geven.

Naast de ervaren mannen en vrouwen is er ook ruimte voor beloftevolle namen als Arjuna Schiks, Applescal en Reinier Zonneveld. Andere DJ's op Mandala: Remy Unger, Satori (live), Nuno dos Santos b2b met Bjorn Wolf, SHMLSS, Ici Sans Merci, Francesco Robustelli en Cairo Liberation Front. Na Mandala, speelt Cairlo Liberation Front onder meer op het Belgische Dour en de Mainstage van Solar Weekend. Eerder zette de act Best Kept Secret volledig in vuur en vlam.

Deze artiesten spelen verspreid over het terrein, maar nemen na de festivaldag Club La Noche onder handen. Hier kunnen de nachtbrakers tot in de ochtend dansen. Want Mandala slaapt nooit en er is op elk uur van de dag iets te beleven, drie dagen en nachten lang.

Veel meer dan muziek
Mandala is geen doorsnee festival. Het wordt namelijk vormgegeven door 'Creators', stuk voor stuk partijen die hun dromen aan de man brengen. Op Mandala gaan zij samenwerkingen aan en vormen zij dertien area's, genaamd Tribes. Zo is er naast muziek ruimschoots aandacht voor theater, (interactieve) kunst, wellness en andersoortig entertainment.

Door de relatieve vrijheid die geschonken wordt aan de Creators, ontstaat een zelfgroeiende community. Deze groei van het festival is 'live' te volgen op de socialmediakanalen en op de website van Mandala: mandalafestival.com.

Eindeloos vermaak voor reguliere campingprijzen
De toegangsprijzen voor Mandala zijn bewust laag gehouden. Passe-partouts zijn verkrijgbaar voor Euro50. Niet meer dan wat je voor een normaal weekendje camping betaalt, alleen krijgt de bezoeker er nu eindeloos vermaak bovenop.

Daarnaast kan de bezoeker het festival tussentijds verlaten en weer betreden. Camping en festival zijn één, dus een tentje mag overal geplaatst worden. Dit houdt tevens in dat er geen strenge controle is op drank en etenswaren. Eten en drinken zijn tegen supermarktprijzen te koop in het supermarktje op het terrein, maar natuurlijk ook bij de verschillende barretjes met creatieve en kwalitatieve cateraars met passie voor eten en drinken. Zo bepaalt de bezoeker wat hij wil spenderen. Geheel in de lijn van het Mandalabewustzijn, wordt tijdens het festival gewerkt vanuit de trash free-gedachte. Samen houden zowel de bezoekers als de organisatie het terrein schoon en opgeruimd.

De eerste editie van Mandala vindt plaats van 3 tot en met 6 juni op Vakantiepark De Bergen in Wanroij.

Een greep uit de line-up in alfabetische volgorde:

Applescal - Arjuna Schiks - Cairo Liberation Front - Covenant Soundsystem - Dimitri - DJ Isis - Francesco Robustelli - Ici Sans Merci- Jungle by Night - Lady Aïda popup yoga - Marco Martens - Max Abysmal- My Baby - Nuno dos Santos b2b Bjorn Wolf - Reinier Zonneveld - ROOG - RootsRiders Tribute 2 Bob Marley - Remy Unger - Satori (live) - SHMLSS - STUFF. - The Naked Sweat Drips - The Super Soakers - Tigre Blanco - Titia - Youri Lentjes
+ Many More

Mandala Festival

plaats:
Eindhoven

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234