Van Aartsen ontvangt eerste exemplaar weg naar excellent leiderschap

Wat maakt dat de ene leidinggevende meer uit zijn medewerkers haalt dan de andere? Excellente leidinggevenden onderscheiden zich op vijf thema's van anderen. Zij starten met een stevige basis, benutten verschillen, creëren echte betrokkenheid, stimuleren eigenaarschap en focussen op teamresultaat. Deze thema's spelen een centrale rol in het nieuw verschenen boek van Anja Hilgers en Charlotte Staats 'De weg naar excellent leiderschap', dat is verschenen bij uitgeverij THEMA. Op dinsdag 17 mei overhandigden zij het eerste exemplaar van hun boek aan Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag bij boekhandel Paagman.

Tijdens de vele workshops en leiderschapstrajecten die Anja Hilgers en Charlotte Staats verzorgden voor leidinggevenden, stelden zij hen de vraag 'Wie was voor jou ooit een inspirerende leidinggevende? Iemand bij wie jij en het team meer presteerde dan dat je zelf voor mogelijk hield? De namen die hieruit voort kwamen, werden opgezocht en geïnterviewd. Wat doen deze leiders anders dan anderen? Hoe gaan zij om met de dilemma's en thema's waar we allemaal mee worstelen?

De auteurs spraken met die leidinggevenden die met hun mensen buitengewone doelen bereiken. Zo komen onder andere Renée Jones, SG van Buitenlandse Zaken, Kiki Stiemer-Hermus, directielid van Ahold en Marit Maij, Tweede Kamerlid aan bod, maar ook minder bekende leidinggevenden die achter de schermen unieke prestaties leveren. In 'De weg naar excellent leiderschap' lees je hoe zij te werk gaan en wordt zo gestimuleerd om morgen al nieuwe acties te ondernemen.

Jozias Van Aartsen, die het eerste exemplaar van de auteurs ontving, werd door meerdere excellente leidinggevenden genoemd als leider die hen inspireerde. Van Aartsen: " Mijn advies voor andere leidinggevenden? Verzamel mensen om je heen die je tegenspreken. Hoe? Nodig ze uit, vraag ze: Wat vind je nou écht? Aan meepraters en jaknikkers heb je niets."

Excellente leidinggevenden onderscheiden zich op vijf thema's van anderen. Zij;
1. Starten met een stevige basis,
2. Benutten verschillen,
3. Creëren echte betrokkenheid,
4. Stimuleren eigenaarschap en
5. Focussen op teamresultaat.

Deze onderwerpen worden uitgebreid toegelicht, zodat je de kennis en ervaring van andere leiders kunt inzetten in je eigen rol. 'De weg naar excellent leiderschap' houdt je een spiegel voor en nodigt je uit te onderzoeken wat voor jou en je team werkt. Door inspirerende voorbeelden en praktische tools kom je erachter hoe je het resultaat van je organisatie enorm vergroot door je medewerkers te laten schitteren.

Over de auteurs
Anja Hilgers werkt als adviseur en trainer vanuit haar bureau Hilgers Consultancy. Zij richt zich op talentprogramma's en leiderschapstrajecten binnen profit- en non-profitorganisaties. Vanuit een strength-based aanpak begeleidt zij medewerkers, leidinggevenden en teams bij het ontwikkelen van talent en het versterken van prestaties. Altijd met de insteek: hoe haal je het beste uit mensen naar boven en hoe motiveer je iemand om in beweging te komen?

Charlotte Staats is programmaleider bij de Algemene Bestuursdienst. Zij leidt daar het Ambtelijk Professionaliteit Programma voor de topambtenaren van Nederland. Daarvoor was zij senior adviseur Leren en Ontwikkelen bij de Academie voor Internationale Betrekkingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij legt zich toe op het ontwikkelen van krachtige leertrajecten. Naast haar werk als ambtenaar heeft zij haar eigen trainingsbureau Bright-Now. Zij stelt mensen in staat hun beste denkkracht aan te boren en in te zetten voor betere prestaties op de werkvloer.

Geplaatst in:

Voor fotomateriaal, een recensie exemplaar, een interview met de auteurs, beeldmateriaal, meer informatie, een artikel over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uitgeverij Thema via Jorrit de Jong, jorrit.djong@sn.nl, 06 - 10 68 08 75

De weg naar excellent leiderschap
Uitgeverij THEMA
Anja Hilgers en Charlotte Staats
ISBN: 9789462720589
Euro24,99

Schouten & Nelissen

plaats:
Den Haag
website:
http://www.sn.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234