Meester Frank Visser nieuwe ambassadeur buurtbemiddeling

De carrière van meester Frank Visser krijgt er een dimensie bij. Na zijn transfer naar SBS6 zet hij zich nu ook in als ambassadeur voor Buurtbemiddeling. Met zijn nieuwe programma "Mr. Frank Visser Doet Uitspraak" komt hij veel situaties tegen die al flink zijn geëscaleerd en waarbij verbaal geweld de boventoon voert. Buurtbemiddeling lost tweederde van alle conflicten op en voorkomt een gang naar de rechter of naar mr. Visser.

"Burenruzies zijn conflicten die diep ingrijpen in het dagelijks leven van mensen, ik kom dat in mijn werk voortdurend tegen," aldus mr. Visser. Met zijn ambassadeurschap draagt mr. Frank Visser graag uit dat op tijd met elkaar in gesprek gaan, onder begeleiding van buurtbemiddelaars, escalatie van het conflict kan voorkomen. Buurtbemiddeling is een methode waarbij getrainde vrijwilligers buren helpen om het contact te herstellen en samen oplossingen te bedenken voor hun conflicten. Wanneer buren er onderling niet meer uitkomen, kan buurtbemiddeling uitkomst bieden. Bemiddelaars zijn neutraal en geven geen oordeel over de ontstane situatie.

"Als televisierechter heb ik veel affiniteit met buurtbemiddeling"

Buurtbemiddeling is al 20 jaar een beproefde methode en voorkomt dat overlast uitgroeit tot een extreme situatie. In Nederland bieden ruim 220 gemeenten deze vorm van dienstverlening gratis aan. "Als oud-rechter weet ik dat het beter is een burenconflict door bemiddeling op te lossen dan een gang naar de rechter te maken. Het is onvoorstelbaar dat er nog gemeenten zijn die geen buurtbemiddeling hebben," aldus mr. Visser.

Buurtbemiddeling in Nederland
In heel Nederland zijn buurtbemiddelaars actief. Van Groningen tot Maastricht en van Rotterdam tot Winterswijk. De kracht van buurtbemiddeling zit in al die vrijwilligers.
"Het is zo waardevol om te zien dat buurtbemiddelaars zich vrijwillig inzetten om hun medebewoners in dorpen en steden te helpen als er een burenconflict is," zegt Jet van den Bos, coördinator Buurtbemiddeling bij Humanitas in Winterswijk. "Ik ben ongelooflijk trots op ons team. Met enthousiasme pakken de bemiddelaars uiteenlopende zaken op en brengen die met de inzet van de bewoners zelf vaak tot een goed einde. Het verdient dan ook diep respect dat in Nederland zo'n 2.700 buurtbemiddelaars zich dagelijks inzetten voor een socialer en veiliger woonomgeving. Als je bedenkt dat dit vrijwilligerswerk niet altijd even makkelijk is, is er reden temeer deze bemiddelaars een groot compliment te geven!"

Buurtbemiddeling
Buurtbemiddeling draagt bij aan het welzijn en de veiligheid van mensen en aan de veiligheid in woonbuurten. Buurtbemiddeling bespaart gemeenten veel geld, omdat de kosten niet opwegen tegen de veel hogere kosten als zaken eenmaal zijn geëscaleerd. Bovendien ontlast Buurtbemiddeling politie en woningcorporaties. Als gemeenten zich dit beter zouden realiseren, dan zou Buurtbemiddeling overal worden aangeboden.

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is landelijk coördinator van de methodiek en ondersteunt lokale projecten bij het opzetten en uitvoeren van Buurtbemiddeling. Meer dan 10.000 keer per jaar komen vrijwilligers van Buurtbemiddeling in actie en in tweederde van de bemiddelingen wordt het probleem opgelost.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over Buurtbemiddeling kunt u contact opnemen met Frannie Herder, projectleider Buurtbemiddeling bij het CCV, 06 1206 4772 , email: frannie.herder@hetccv.nl

Mr. Frank Visser vertelt graag meer over zijn ambassadeurschap voor Buurtbemiddeling. Neem contact op met Roos Franssen, senior communicatieadviseur SBS Broadcasting, 06 5260 0218 email: roos.franssen@sbs.nl

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

plaats:
Utrecht
website:
http://www.hetccv.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234