Startupbootcamp en PwC breiden samenwerking uit

Amsterdam, 17 mei 2016 - Startupbootcamp en PwC intensiveren hun samenwerking. PwC is partner van het eerste uur en gaat nu in alle Nederlandse programma's van deze internationale groeiversneller participeren. Het betreft de programma's E-Commerce, Smartcities, Fintech & Cyber Security en een nieuwe Startupbootcamp programma in Eindhoven. PwC legt verbindingen tussen de deelnemende start-ups en corporates en adviseert hen bij hun groeiambities. PwC detacheert bovendien bij ieder programma een jong talent.

Startupbootcamp is een mentorgedreven groeiversneller die als katalysator dient om innovatieve ideeën van startups op de markt te krijgen. Per programma krijgt Startupbootcamp duizenden aanmeldingen uit de gehele wereld om mee te doen.

Startupbootcamp Global Co founder Patrick de Zeeuw: 'We zijn blij met het vertrouwen dat PwC ons met deze grote stap gunt. De expertise van PwC en Startupbootcamp vullen elkaar voortreffelijk aan. Hiermee kunnen we start-ups en corporate partners nog beter van dienst zijn.'

Uiteraard geeft de samenwerking ons een kijkje in de keuken van wat er allemaal aan de oppervlakte borrelt, zegt Ilja Linnemeijer, Technology Leader bij PwC in Nederland. 'PwC doet kennis op over disruptieve businessmodellen. Kennis die we weer kunnen inzetten bij de transformatieagenda van onze klanten. De programma's van Startupbootcamp bevinden zich in het hart van de strategische uitdagingen van vandaag. Het partnership biedt de mogelijkheid om relaties te leggen tussen onze klanten en toekomstige disruptors.'

Ilja Linnemeijer vervolgt: 'Het nieuwe partnership biedt daarnaast een geweldige mogelijkheid voor onze jonge talenten. Ze halen inspiratie uit de energie en ondernemerschap van start-ups en de wijze waarop start-ups innoveren. Die inspiratie werkt door in ons eigen innovatieprogramma.'

PwC gaat onder meer sessies organiseren om grote klanten kennis te laten maken met het start-up ecosysteem. Daarnaast helpt PwC deelnemende start-ups bij hun groeiambities. PwC heeft hiervoor een toegewijde groep specialisten op het gebied van onder andere financiële huishouding en organisatiestructuren, strategie, businessplanning, businessmodellen en financiering.

Noot voor de redactie

1. Met de intensievere samenwerking breidt PwC haar betrokkenheid in het ecosysteem van de Europese start- en scale-ups verder uit. Zo is PwC ook verbonden aan onder andere Fast Growth Icons, het invitation-only event voor snelgroeiende scale-ups dat eind september in Amsterdam zal plaatsvinden, alsmede VEECEE, het platform voor jonge Venture Capitalists. PwC werkt daarnaast samen met Slush, een internationale non-profit organisatie die startups, tech talent, internationale investeerders en bestuurders van ondernemingen bij elkaar brengt.

2. Andere partners van Startupbootcamp in Nederland zijn o.a Schiphol Airport, Vodafone, Cisco, Ricoh, Eneco, Rabobank, ING, Aegon, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Achmea, Ahold, Sundio, TomTom, EBAY-Marktplaats en Wereldhave.

3. Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma's in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. Bij PwC in Nederland werken ruim 4.400 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten. Vertel ons wat voor u belangrijk is. Meer informatie over ons vindt u op www.pwc.nl.

PwC

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.pwc.com/nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234