Primagaz en PitPoint LNG vormen nieuwe Joint-venture

Primagaz en PitPoint LNG vormen nieuwe Joint-venture om de LNG markt verder actief te ontwikkelen

Primagaz Nederland BV en PitPoint Clean Fuels hebben een overeenkomst getekend voor de overname van 50% van de aandelen van PitPoint LNG door Primagaz. De hiermee gevormde nieuwe joint venture zal zich volledig richten op de exploitatie van LNG voor de transport en marine markt. Beide bedrijven brengen hun eigen expertise in om zo een nieuw, toekomst-zeker en betrouwbaar bedrijf te vormen dat zich specialiseert in de uitbouw van de huidige LNG activiteiten van beide spelers.

De joint venture zal de markt bedienen initieel onder de naam PitPoint LNG en heeft als ambitie op korte termijn het bouwen van 5 LNG truckstations in de Benelux en 2 bunkerstations voor de binnenvaartsector. Op de middellange termijn is het doel minimaal 10 truckstations samen te ontwikkelen.

De inbreng van PitPoint zal zich vooral focussen op de bouw, het onderhoud en de exploitatie van de LNG stations, zoals het LNG station in Zwolle dat recent al in een nieuw jasje gestoken werd.

'Onze jarenlange ervaring met deze bedrijfszekere en milieuvriendelijke energie maakt dat wij vanuit PitPoint perfect geplaatst zijn om stations op de meest efficiënte manier te bouwen en te exploiteren en te zorgen dat we hier duidelijke schaalvoordelen opbouwen in samenwerking met Primagaz,' zegt Erik Kemink, CEO van PitPoint.

Primagaz NL brengt dan weer heel wat expertise in met betrekking tot sourcing, handling en distributie van LNG.

'Ons uitgebreid netwerk van distributiemiddelen en leverpunten hebben er voor gezorgd dat we als SHV Energy een leidende rol in Europa hebben als het gaat om de fijnmazige (dicht bij de eindgebruiker) distributie van LNG. We bedienden PitPoint LNG reeds en de overlap in cultuur en gedeelde lange termijn visie hebben er toe geleid dat we samen deze groeiende markt verder willen ontwikkelen,' zegt Maarten Bijl, CEO van Primagaz Benelux.

'LNG is een betrouwbare, stille en schonere brandstof en wij geloven dan ook sterk in de groei van deze brandstof voor de zware transportsector. De LNG markt heeft nu, wellicht meer dan ooit, een lange termijn visie nodig die voor de ontwikkeling van de infrastructuur garant staat. De compatibiliteit van onze beide organisaties zorgt ervoor dat PitPoint LNG uitstekend gepositioneerd is een belangrijke rol in deze markt te vervullen,' besluiten de beide CEO's.

De Joint-venture is aangemeld bij de Europese Commissie en beide bedrijven verwachten het goedkeuringsproces op korte termijn positief af te ronden.
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Over Primagaz:
Primagaz is een 100% dochteronderneming van SHV Energy. In de Benelux is Primagaz marktleider in het aanbieden van propaangas in bulk en in flessen aan gezinnen en bedrijven die geen vaste aansluiting hebben op het aardgasnetwerk en/of voor flexibele toepassingen zoals gasflessen voor heftrucks en recreatie. Primagaz was het eerste bedrijf dat LNG per vrachtwagen laadde in de Gate terminal in Rotterdam en heeft ook als eerste een industriële LNG installatie in België live ontwikkeld.

Over PitPoint
PitPoint staat aan de top van het mogelijk maken van blijven rijden én zorgen voor een schonere lucht. Door het blijvend innoveren en investeren in groengas, het openen van nieuwe tankpunten van groengas, CNG en LNG, het faciliteren van elektrische oplaadpunten en het bouwen van waterstofstations, bouwt PitPoint mee aan een groenere wereld voor onze kinderen. PitPoint is dé leverancier van Groengas (CNG) en LNG in Nederland.

Over SHV Energy
As part of SHV Holdings N.V., SHV Energy belongs to a family owned Dutch organisation that has supplied energy to businesses and consumers for over 100 years. Well-known brand names include Primagaz, Calor Gas, Liquigas, Gaspol and Ipragaz. SHV Energy operates in more than 20 countries. Globally, SHV Energy employs 15,000 people, has a turnover of over Euro6 billion and provides decentralised energy sources LPG, LNG and biomass to tens of millions of customers.

Geplaatst in:

Meer info:
Primagaz: Luc Vos : E-mail : lvos@primagaz.be - Tel. +32 486 279 546
PitPoint: Iris Kleynen : E-mail : iris.kleynen@pitpoint.nl - Tel.: +31 6 57443586

Primagaz BeNeLux

plaats:
Tessenderlo

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234