Mobiele persoonsalarmering, speciaal voor huisbezoekers

Voor iedereen met een publieke taak, van handhaver tot maatschappelijk werker, is er vanaf vandaag een oplossing om veiliger bij een cliënt op huisbezoek te gaan. Secure2Go heeft een nieuw mobiel alarmsysteem ontwikkeld dat in tegenstelling tot andere mobiele noodknoppen met GPS nu zelfs veiligheid biedt tot achter de voordeur. "Onze noodknop werkt in combinatie met een speciale app. Hierdoor kunnen mensen niet alleen onopgemerkt alarm slaan bij nood, maar kunnen we ze zelfs tot achter de voordeur traceren. Ons systeem stuurt efficiënt hulp aan naar de juiste locatie en dat kan de veiligheid van heel veel huisbezoekers vergroten", vat Béate van Kampen van Secure2Go samen.

Dat werken in het publieke domein onveilig kan zijn, en door agressie zelfs traumatisch, komt naar voren in de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO/CBS. Daarin staat dat in 2014 één op de drie werknemers met een publieke taak te maken heeft gehad met agressie of geweld door derden. Van Kampen: "Met ons alarmsysteem voorkom je dit niet. Daar zijn trainingen voor te volgen, die uiteraard onmisbaar blijven. Maar wat als het toch misgaat? Wat als een gesprek escaleert? Wat als die cliënt doordraait waarvan niemand het verwacht had? Dan telt elke seconde en is het heel belangrijk om de juiste professionele hulp op de goede plek te krijgen, zelfs in grote appartementencomplexen. Ons systeem is dan ook een waardevolle aanvulling op de voorzorgsmaatregelen die nu al genomen worden."

In de ontwikkelingsfase hebben diverse medewerkers van sociale diensten, handhavers, hulpverleners en gemeentelijke bestuurders het systeem van Secure2Go gebruikt. "Hun ervaringen zijn positief. Ze voelen zich veel veiliger, vooral doordat ze weten dat de alarmcentrale, na een simpele druk op de knop, kan meeluisteren en de exacte locatie kan bepalen", vertelt Van Kampen. André Jansen van EuroPAC, de samenwerkende alarmcentrale, voegt daaraan toe: "Als particuliere alarmcentrale zien wij veel toegevoegde waarde in dit systeem. We leiden onze centralisten nu ook speciaal op voor deze vorm van mobiele persoonsalarmering. Het gaat hierbij immers om mensenlevens."

Geplaatst in:

Voor de redactie: meer informatie bij Secure2Go www.secure2go.nl
Telefoonnummers: +31615067023 (Béate van Kampen), +31621544392 (Thijs Wagenaar)
Zie voor getuigenverslagen de blogserie: Onveilige publieke taak (http://secure2go.nl/blog/blog-masonry)

Secure2Go

plaats:
Westervoort

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234