Week van de RI&E: oog voor uw werknemers

Beroepsziekten, pesten op het werk en arbeidsongevallen: een preventieve aanpak voor veilig en gezond werken staan volop in de aandacht. Een belangrijk instrument om preventie op een structurele manier aan te pakken is de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). In de Week van de RI&E, die plaatsvindt van 13-17 juni, staat de RI&E centraal op de agenda. Tientallen brancheorganisaties, arbodiensten, opleiders en andere intermediairs bieden in deze week gratis workshops aan, opleidingen met korting en ondersteuning bij de uitvoering van de RI&E.

Bekijk hier het complete activiteitenoverzicht

Investeren in arbo = investeren in productiviteit
Het thema 'Oog voor uw werknemers' gaat in op de verantwoordelijkheid van werkgevers om een gezonde en veilige werkplek te creëren samen met hun werknemers. Dit levert ondernemers voordelen op: bedrijven die actief zijn op het gebied van veilig en gezond werken hebben meer tevreden medewerkers en vergroten in veel gevallen de productiviteit.
Denk aan een opgeruimde werkplaats, waardoor niet alleen ongevallen worden voorkomen, maar ook efficiënter wordt gewerkt. Of denk aan de effecten van een slecht binnenklimaat; uit verschillende onderzoeken blijkt dat een slecht binnenklimaat aanzienlijk productiviteitsverlies kan veroorzaken.

Activiteiten Week van de RI&E

Tijdens de Week van de RI&E worden tientallen activiteiten door heel Nederland georganiseerd, zoals:

Gratis RI&E-adviesgesprekken
In een adviesgesprek geven specialisten antwoord op vragen over de RI&E-plicht, hoe je de RI&E aanpakt en inhoudelijke vragen. Ook vragen over te nemen maatregelen en implementatie kunnen aan bod komen. Tijdens de Week van de RI&E organiseren verschillende partijen (telefonische) spreekuren waar je met je vragen terecht kunt.

Korting op uitvoering RI&E
Voor bedrijven die aan de slag willen met de RI&E of de RI&E willen updaten, bieden verschillende organisaties tijdens de Week van de RI&E korting op de uitvoering en/of toetsing.

Gratis RI&E-workshops
Op verschillende plekken in het land worden tussen 13 en 17 juni workshops en seminars over de RI&E georganiseerd.

Korting op opleidingen

De preventiemedewerker werkt mee aan de uitvoering van de RI&E. In de Week van de RI&E bieden verschillende opleiders korting op de opleiding tot preventiemedewerker.

Over de Week van de RI&E
De Week van de RI&E vindt dit jaar plaats van 13-17 juni. De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de RI&E. www.weekvanderie.nl

Geplaatst in:

Steunpunt RI&E

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234