‘Human Being Management – een vernieuwende managementfilosofie’

Boekpresentatie 'Human Being Management - een vernieuwende managementfilosofie'

Ed Baas presenteert Human Being Management (HBM), de vernieuwende managementfilosofie

Den Haag, 17 mei 2016 - Op 24 mei 2016 om 16.00 uur presenteert verandermanager Ed Baas in het Centrum voor Belevingspsychologie aan de Burgemeester van Karnebeeklaan 15 te Den Haag zijn nieuwe boek 'Human Being Management - een vernieuwende managementfilosofie' aan een gevarieerd gezelschap van managers en leiders.

In de wereld van verandermanagement verkopen handelaren in illusies gebakken lucht met slogans als Verandering in één dag, of In zeven stappen naar inspirerend leiderschap. Dat is allemaal gedrag. Niemand houdt rekening met de onbewuste aansturing die mensen - medewerkers, managers en leiders - werkelijk drijft. Dit onbewuste stuurt ons gedrag bij conflicten, misverstanden, fysiek en mentaal verzuim, kortom: bij inefficiëntie. HBM heeft oog voor heel de mens, voor zichtbaar gedrag en voor deze onzichtbare aansturing. HBM maakt medewerkers gelukkiger en organisaties succesvoller.

Behoudende organisaties beschouwen HBM nog als zweverig, maar voor organisaties die wezenlijke vernieuwing nastreven is het inmiddels een eyeopener. De afgelopen anderhalf jaar is HBM succesvol gebleken. Met dit succes groeit de behoefte aan een onderbouwing en toepassing van HBM die voor iedereen toegankelijk is. "Ik wil met dit boek brede bekendheid geven aan deze vernieuwende filosofie. Van HRM naar HBM, "aldus Baas.

Over Ed Baas
Ed Baas (1952) studeerde verandermanagement aan de VU en publiceerde o.a. 'Zelfbewust leiderschap' met vele voorbeelden van organisaties die in hun groei stagneren omdat zij gedrag centraal stellen en niet de aansturing van dat gedrag. Baas is verbonden aan het Centrum voor Belevingspsychologie te Den Haag.

ACTME

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234