Darling Ingredients Inc. rapporteert financiële resultaten voor eerste kwartaal 2016: sterke prestaties in sector Voedsel zorgen voor solide resultaten, verbeterende macro-omgeving

Hoogtepunten 1e kwartaal

- Netto-inkomsten van $1,1 miljoen, of $0,01 per verwaterd aandeel onder GAAP

- Geconsolideerde omzet van $779,6 miljoen

- Brutomarge van 23,2%

- Aangepaste EBITDA van $98,9 miljoen, stabiele sequentiële EBITDA-marges van 12,7%

- Segment Voedsel draagt solide sequentiële winsten en versterking van EBITDA-marge bij

- Verbeteringen in vet- en proteïneprijzen tegen het eind van 1e kwartaal zullen in 2e kwartaal voordelen opleveren

IRVING, Texas, 13 mei 2016 /PRNewswire/ -- Darling Ingredients Inc. , een wereldwijd leider in het omzetten van eetbare en niet-eetbare bio-voedingsstromen naar een groot aantal ingrediënten en gespecialiseerde producten voor klanten in de sectoren farmaceutica, voedsel, dierenvoeding, babyvoeding, industrie, brandstoffen, bio-energie en kustmest, heeft vandaag de financiële resultaten voor het eerste, op 2 april 2016 afgesloten kwartaal van 2016 aangekondigd.

Voor het eerste kwartaal van 2016 rapporteerde het bedrijf netto verkoopcijfers van $779,6 miljoen, vergeleken met netto verkoopcijfers van $874,7 miljoen in het eerste kwartaal van 2015. Deze daling van de netto verkoopcijfers met $95,1 miljoen is voornamelijk toe te schrijven aan zwakkere verkoopprijzen voor vetten en proteïnen binnen het segment Voedsel en de voortdurende gevolgen van ontwikkelingen in wisselkoersen. In het algemeen namen de wereldwijde volumes voor grondstoffen toe in vergelijking met het eerdere jaar.

De aan Darling toe te schrijven netto-inkomsten voor de drie maanden die eindigden op 2 april 2016, bedroegen $1,1 miljoen, of $0,01 per verwaterd aandeel, vergeleken met netto-inkomsten van $0,1 miljoen, of $0,00 per verwaterd aandeel, voor de drie maanden die eindigden op 4 april 2015. De aangepaste EBITDA voor Darling voor de drie maanden die eindigden op 2 april 2016 bedroeg $98,9 miljoen, vergeleken met een aangepaste EBITDA van $98,2 miljoen voor de drie maanden die eindigden op 4april 2015. De toename met $0,7 miljoen van de aangepaste EBITDA is voornamelijk toe te schrijven aan de toegenomen winsten in de segmenten Voedsel en Brandstofingrediënten en hogere volumes voor grondstoffen in het segment Voedingsingrediënten, die meer dan voldoende compensatie boden voor de lagere prijzen van eindproducten en de impact van wisselkoersen.

Randall C. Stuewe, Chairman en Chief Executive Officer van Darling Ingredients Inc., had het volgende te zeggen over de kwartaalresultaten van het bedrijf: "Onze segmenten vertoonden sequentieel een redelijke consistentie gezien in het licht van de zeer onstabiele markten wereldwijd. Meest opvallend is dat ons segment Voedsel solide resultaten leverde, waarbij Rousselot en Sonac consistente winsten leverden. In het segment Voeding zagen we hoe onze wereldwijd renderende bedrijven zich gedurende het kwartaal weer eens moesten aanpassen aan dalende proteïneprijzen, waarbij toenames van de volumes en sterkere vetprijzen gedeeltelijke compensatie boden voor de tegenwind. Ons segment Brandstof liet, na normalisatie van het belastingkrediet voor mengers, uiterst consistente prestaties zien. Wat betreft vooruitzichten, hebben we gezien dat laat in het kwartaal zowel proteïne- als vetprijzen een sterkere basis hebben gekregen en we denken dat on segment Voedsel daar in het tweede kwartaal zijn voordeel mee zal doen. Het is duidelijk dat ons model werkt en dat ons momentum weer aan het groeien is", concludeerde Mr. Stuewe.-- Voedingsingrediënten - EBITDA $58,3 miljoen (sequentiële stijging van
7,2%); Omzet $476,2 miljoen (sequentiële stijging van 0,8%); Brutomarge
$103,5 miljoen (sequentiële stijging van 7,0%); Sequentiële stijging
van 4,2% in verwerkte grondstoffen
-- Voedselingrediënten - EBITDA $38,6 miljoen (sequentiële stijging van
1,3%); Omzet $247,9 miljoen (sequentiële stijging van 8,9%); Brutomarge
$62,3 miljoen (sequentiële stijging van 1,0%); Sequentiële stijging
van 3,1% in verwerkte grondstoffen
-- Brandstofingrediënten - Pro forma EBITDA $13,0 miljoen (sequentiële
daling van 7,1%); EBITDA $13,0 miljoen (sequentiële daling van 32,3%);
Omzet $55,6 miljoen (sequentiële daling van 15,0%); Brutomarge $14,9
miljoen (sequentiële daling van 26,0%); Sequentiële daling van 10,1%
in verwerkte grondstoffen
-- Joint-venture Diamond Green Diesel - EBITDA $19,3 miljoen op
entiteitsniveau, aandeel van Darling $9,6 miljoen; DGD ontving een
belastingkrediet van $156 miljoen, elke partner ontving een dividend van
$25 miljoen in april 2016; Belangrijke uitbreiding aangekondigd die
wordt voltooid in het vierde kwartaal van 2017, waarmee de
productiecapaciteit zal stijgen van 160 miljoen gallons per jaar naar
275 miljoen gallons

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Melissa A. Gaither, V.P. Investor Relations and Global Communications
251 O'Connor Ridge Blvd., Suite 300
Irving, Texas 75038
E-mail: mgaither@darlingii.com [mailto:mgaither@darlingii.com]
Telefoon: 972-717-0300


Darling Ingredients Inc.


Web site: http://www.darlingii.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234