Artsen zonder Grenzen publiceert jaarverslag 2015

Amsterdam, 13 mei 2016 - Vandaag publiceert Artsen zonder Grenzen haar jaarverslag over 2015, een zeer bewogen crisisjaar. 2015 was het jaar van de vluchtelingen. Van twee zware aardbevingen in Nepal. Van het begin van de oorlog in Jemen. Van nieuwe gruwelijkheden in Zuid-Sudan en Syrië.

En van aanvallen op medische zorg, met het bombardement op ons ziekenhuis in Kunduz, Afghanistan, als donker dieptepunt. Algemeen directeur Arjan Hehenkamp: 'Ook in tijden van oorlog, te midden van chaos en geweld, moeten ziekenhuizen onschendbaar zijn. Elke zieke en gewonde moet er zorg, veiligheid en menselijkheid kunnen vinden. Maar of dat nog zo is, is zeer de vraag.'

Het was ook een jaar waarin de teams van Artsen zonder Grenzen opnieuw alles op alles zetten om mensen in nood te helpen. Om ze de levensreddende zorg te geven waar ze recht op hebben. Dat konden zij niet zonder de massale steun van donateurs. Artsen zonder Grenzen is ontzettend dankbaar voor deze steun en het vertrouwen in haar hulpverleners!

In het jaarverslag blikken hulpverleners terug op een aantal hulpprojecten die het jaar markeerden. En vertelt Artsen zonder Grenzen, in woord en beeld, welke cruciale hulp is gegeven.

Kerncijfers
Medische consulten: ruim 2,3 miljoen. Behandelde malariapatiënten: 772.690. Behandelde ondervoede kinderen: 49.616. Uitgezonden hulpverleners (in fte): 740. Hulpverleners uit de projectlanden zelf (in fte): 7.675. Zomaar een greep uit de resultaten van 2015, vanaf nu te vinden in het jaarverslag. Ook een mooi cijfer: 447.685, de donateurs die onmisbaar zijn voor de geboden hulp!
Lees meer op: www.artsenzondergrenzen.nl/jaarverslag

Artsen zonder Grenzen

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234